ERHVERVS- OG VIDEREGÅENDE UDDANNELSER

Forskelle på de to uddannelsesveje

22., 23. og 24. februar 2024

Erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser udgør to forskellige veje inden for uddannelsesverdenen, og hver vej har sit eget fokus og formål.

Erhvervsuddannelserne er praktiske og meget hands-on uddannelser, der er rettet mod at give dig konkrete færdigheder inden for et bestemt erhvervsområde som f.eks. håndværk, handel, teknologi og sundhed. Erhvervsuddannelserne veksler mellem undervisning på skole og oplæring på et lærested, og uddannelserne er designet til at forberede dig på det direkte arbejdsmarked.

De videregående uddannelser dækker over tre typer af uddannelser, herunder Erhvervsakademi-, professionsbachelor- og universitetsuddannelserne. Uddannelserne er akademiske og teoretiske og fokuserer på at udvikle dine analytiske evner, teoretiske forståelse og kritiske tænkning. De videregående uddannelser dykker dybere ned i et bestemt fagområde og kan føre til specialisering og forskning.

Valget mellem en erhvervsuddannelse og en videregående uddannelse afhænger af, hvad der appellerer mest til dine interesser, karrieremål, færdigheder, og hvordan du foretrækker at lære. Hvis du foretrækker praktisk arbejde og specifikke færdigheder, kan en erhvervsuddannelse måske være vejen frem. Og hvis du er interesseret i teoretisk viden og ønsker at udforske et emne mere dybtgående, er en videregående uddannelse måske dét, du søger.

u-days samarbejdet

u-days er et samarbejde mellem 7 af Aarhus' 9 videregående uddannelsesinstitutioner, så til u-days kan du kun besøge nogle af Aarhus' videregående uddannelser. Er du interesseret i erhvervsuddannelserne i Aarhus, kan du finde nærmere info på siderne hér: