Teologi

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Teologi beskæftiger vi os med historie, religion, samfund, antropologi, etik, kultur, sprog og kommunikation. Vi lærer om den rolle, kristendommen spiller i Danmark og resten af verden, i dag og førhen, på det politiske, menneskelige og filosofiske plan. 

På Teologi tager vi på videnskabelig vis fat i og gennemtænker store spørgsmål som: Hvad er meningen med livet? Hvad er meningen med lidelsen? Er der overhovedet en mening? Hvordan skal vi forstå os selv i forhold til naturen, til videnskaben og til vores medmennesker? Hvordan kan man læse de gamle tekster og forstå dem i deres egen tid, og i vores? Hvad betyder historien for vores liv i dag, og kan vi lære noget af den?

Læs mere om Teologi

Program

Torsdag d. 24. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Teologi på Aarhus Universitet.

I løbet af dagen vil du få indblik i, hvad vi laver og arbejder med på Teologi. Du kommer til at møde både studerende, undervisere og færdiguddannede teologer, som alle sammen stiller skarpt på, hvorfor Teologi er en fed uddannelse og hvad man kan bruge den til.

Studievejlederne vil fortælle dig om uddannelsens opbygning og adgangskrav, og du vil også få rig mulighed for at stille spørgsmål.


Torsdag
Hvad er teologi? Velkomst og oplæg ved studievejlederne

Studenterstudievejlederne for uddannelsen vil byde velkommen til U-days og fortælle om uddannelsens opbygning, fag, adgangskrav, hvilke valg man skal træffe undervejs i sin uddannelse og meget mere.

Miniforelæsning

Mød en af de dygtige undervisere på Teologi og få en smagsprøve på hvordan en forelæsning kunne se ud og hvad den kunne handle om!

Hvad kan man blive som teolog? Ved to færdiguddannede teologer

Mød to færdiguddannede teologer, som kommer og fortæller om deres vej til job og hvad de arbejder med lige nu. Mød Marie Petersen, som er sognepræst i Helligåndskirken i Århus, og som tidligere har været ungdomspræst i UngK (Folkekirkens ungdomskirke i Århus) og mød Louise Bylund, som er Research Assistant på New Testament Studies på Aarhus Universitet og som netop har færdiggjort sin PhD om børnebibler.

Paneldebat med de studerende: Hvordan er det at læse på Teologi?

Mød tre seje studerende fra forskellige årgange på teologi, hør hvordan de oplever at læse teologi og få mulighed for at stille alle dine spørgsmål om teologi, studieliv, at gå på universitetet og meget mere!

Spørgsmål til studievejlederne

Studievejlederne er klar til at svare på spørgsmål og evaluere dagen.


Torsdag eftermiddag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/teologi


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: stv-teol|teo.au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Teologi

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
Aarhus Universitet, Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 3
8000 Aarhus C
Bygning: 1451
Lokale: 225
Find vej
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej