28. februar, 1. og 2. marts 2019

Rusland- og Balkanstudier

Kort om Rusland- og Balkanstudier

På Rusland- og Balkanstudier får du mulighed for at specialisere dig i Rusland eller de sydøsteuropæiske lande på Balkanhalvøen, der tidligere var en del af Jugoslavien. Rusland- og Balkanstudier er et tværfagligt studie, hvor du får mulighed for at beskæftige dig med en af de forskellige regioner, da det er et såkaldt områdestudie. På et områdestudie undersøger og lærer du om et bestemt område - enten Rusland eller Balkan - fra flere forskellige perspektiver. Du vil derfor komme til at fordybe dig med regionens historiske, kulturelle, politiske og sproglige kontekst og aktuelle udfordringer. Begge regioner deler en kommunistisk fortid, men som du vil opdage på Rusland- og Balkanstudier så adskiller lande med en umiddelbar måske tilsvarende fortid sig også markant. På Rusland- og Balkanstudier får du mulighed for at beskæftige dig med Ruslands eller Balkanhalvøens præ-socialistiske samfund, de kommunistiske år og efterfølgende opbrud og udvikling eller måske avantgarde litteratur og kunst i 1920’erne.


Læs mere om Rusland- og Balkanstudier


Kom til u-days på Rusland- og Balkanstudier

Til u-days kan du høre om vores bacheloruddannelses opbygning og indhold. Når du går hjem efter et par timer sammen med studerende, undervisere og studievejledere fra uddannelsen, vil du have haft muligheden for at stille en masse spørgsmål og forhåbentlig være mere afklaret om dit uddannelsesvalg.


Præsentation af uddannelsen fredag den 1. marts

09.00-09.45: Om Rusland- og Balkanstudier

Oplæg ved studenterstudievejleder Nanna Østergaard Nøhr om studiets opbygning, fag, adgangs-krav, studiemiljø, jobmuligheder etc.


09.50-10.30: Paneldebat med studerende

Vi afholder sammen med de andre Globale studier en fælles paneldebat, hvor studerende på forskellige semestre fra alle studier vil debattere og komme med deres syn på alt lige fra studievalg til karrieredrømme. Her bliver der også rig mulighed for at stille spørgsmål, se eksempler på læsemateriale og semesterplaner.


10.35-11.50: Miniforelæsninger

Kom og oplev hvordan en forelæsning på universitetet foregår. Du vil møde undervisere fra Japanstudier, Kinastudier, Indien- og Sydasienstudier, Brasilianske studier og Ruslandstudier, som hver især giver en smagsprøve på universitetet gennem en række miniforelæsninger. Temaet er ”miljøudfordringer” og vil give et indblik i, hvordan emnet belyses fra forskellige regionale og faglige perspektiver.


11.50-12.00: Opsamling og tak for i dag

Vi samler op på dagen og laver evalueringer.


Uddannelsesmesse lørdag den 2. marts

Lørdag d. 2. marts kl. 10.00 – 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til den store uddannelsesmesse, hvor du i og omkring Søauditorierne i Universitetsparken har mulighed for at møde alle vejledere på tværs af uddannelserne. Her er der også mulighed for at deltage i en lang række oplæg, der sætter fokus på ligheder og forskelle blandt uddannelser. Du kan også få hjælp og information om valg af uddannelse, optagelse og hvordan man finder bolig og studiejob i Aarhus.


Læs mere om uddannelsesmessen og se det fulde program


Praktisk information

Find rundt på Aarhus Universitet

Download app’en ”AU Find” og få hjælp til at finde rundt. I app’en kan du finde kort over universitet og søge på bygningsnumre.

Alternativt kan du bruge AU’s bygningskort.


Transport

Du kan både tage Letbanen og flere af Midttrafiks bybuslinjer til Aarhus Universitet.

Download Rejseplanens app eller brug hjemmesiden, www.rejsplanen.dk, til at finde information om linjer, afgange og stoppesteder.

Arrangementer

Præsentation af uddannelsen

1. marts 2019
Kl. 09:00–12:00
Vis mere

Aarhus Universitet, Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 7
8000 Aarhus C
Bygning: 1465
Lokale: 120
Bus: L2, 5A, 12, 16, 18
Føj til mit program

Kontakt

Tlf.87152534
Mail:studievejleder.iho|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Rusland- og Balkanstudier
“Gør dig selv den tjeneste at tage til u-days”

Anna 19 år, 3.g

“Fedt at man kan besøge flere uddannelser på en dag!”

Besøgende til u-days