Religionsvidenskab

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Religionsvidenskab beskæftiger vi os med religioner og religiøse fænomener. Vi studerer de store religioner, fortidige religioner, nye religioner samt religiøse strømninger. Gennem studier af ritualer, myter, religiøse ledere fordyber vi os i religionernes fællestræk. 

Som studerende på Religionsvidenskab får du indsigt i, hvilke betydning religion og religiøse fænomener har for menneske og samfund. Du vil komme til at udforske religionshistoriske forandringer, analysere deres aktuelle udformning og samfundsmæssige placering.

Læs mere om Religionsvidenskab

Program

Fredag d. 25. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Religionsvidenskab på Aarhus Universitet.

I løbet af de tre timer vil du få et indblik i flere aspekter af, hvad det vil sige at studere Religionsvidenskab på Aarhus Universitet. Der vil være fokus på, hvordan det er at starte på Aarhus Universitet både socialt og (religionsvidenskabeligt) fagligt. Der vil også være mulighed for at høre nogle nye studerende om, hvordan deres start har været. Du vil møde både undervisere, studievejledere og studerende, så der bør være mulighed for, at Du får et bredt indtryk af uddannelsen som helhed.


Torsdag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/religio...


Fredag
Introduktion til Religionsvidenskab v. uddannelsesleder

Vores uddannelsesleder, Marianne, vil byde jer velkommen og give et overordnet indblik i, hvad vi studerer på Religionsvidenskab.

Om Religionsvidenskab v. studenterstudievejlederne

Studenterstudievejlederne Mette og Morten vil præsentere studiets opbygning og fag samt studiemiljø. De vil også fortælle lidt om hverdagen som studerende.

Pause
Snus til fagets indhold - en prøveforelæsning v. Ph.d. Anne Lundahl Mauritsen

Find ud af, hvordan det er at være til forelæsning, og få et eksempel på, hvad vi arbejder med på Religionsvidenskab. Anne vil fortælle om nonreligion og kristendom i Danmark. Hvordan kan det være, at 75% af den danske befolkning er medlem af folkekirken, samtidig med at danskerne scorer lavt på religiøs praksis og tro i forskningsundersøgelser?

Kort pause
"Hvad kan jeg blive?" ved studenterstudievejlederne

Mette og Morten vil give et kort indblik i, hvilke jobs færdiguddannede religionsvidenskabere kommer ud i med udgangspunkt i to alumneportrætter.

Personlige beretninger fra nye studerende

Vi har inviteret to studerende, der startede på uddannelsen i sommeren 2021. De vil fortælle om deres overvejelser i forbindelse med valg af uddannelse, og hvordan det har været for dem at starte på studiet. Her vil også være rig mulighed for at stille spørgsmål til både de studerende og studenterstudievejlederne.


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: stv-rv|teo.au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Religionsvidenskab

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Præsentation af uddannelsen
25. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
Aarhus Universitet, Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 3
8000 Aarhus C
Bygning: 1451
Lokale: 219
Find vej
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej