Lingvistik

Aarhus Universitet

NB: beskrivelserne til u-days 2024 ligger først klar fra start januar 2024.
22., 23. og 24. februar 2024

Vi glæder os til at se dig til u-days. I år kan du møde os på campus og online. 

Forbered dig 

Inden du møder op til u-days, kan du forberede dig ved at læse, lytte og quizze på bachelor.au.dk/udays, så du får allermest ud af dagene. 


Torsdag
Om Lingvistikuddannelsen

Studenterstudievejleder, Charlotte Bilde, vil fortælle om lingvistikuddannelsens opbygning og muligheder, studiemiljøet og adgangskravene.

Prøv kræfter med samtaleanalyse v. DanTIN – har ikke vent tilbage

DanTIN er en forskergruppe på Lingvistik som består af både studerende og medarbejdere, og de forklarer deres programpunkt således: ”Vi bygger en komplet grammatik for dansk samtalesprog. I kan se, hvad vi hidtil har lavet på samtalegrammatik.dk. Til U-Days skal vi sammen se på eksempler på samtalesprog og analysere hvad der foregår.”

Fagligt oplæg om Dansk Grammatik og Sproglig Diversitet

Underviser, Alexandra Kratschmer, kommer og giver en forsmag på noget af det faglige, man vil møde på uddannelsen. Nærmere bestemt flyver disse 20 minutter afsted med en introduktion til Dansk Grammatik og Sproglig Diversitet – et kursus på uddannelsens første semester. Vi skal høre om alt fra danske ordklasser og sætningsopbygninger til verdens sprogfamilier, globaliseringens blandingssprog og sidst, men ikke mindst: kommaet...

SOLIA

SOLIA (Student Organization of Language Invention Aarhus) er en studenterdreven organisation, der beskæftiger sig med skabelsen af kunstsprog. Vi mødes hver uge for at arbejde på vores sprog. Man behøver ingen erfaring indenfor lingvistik eller sprogskabelse, for at være med. Der vil være et kort oplæg om SOLIA og kunstsprogenes verden og så en fælles øvelse, hvor vi prøver kræfter med sprogskabelse.

KORT PAUSE

Træk lidt frisk luft, forbered dig til næste programpunkt, stil spørgsmål til studievejlederen eller bare vær!

Karriereveje

Dette oplæg kommer til at handle om hvad man kan lave som færdiguddannet lingvist her fra AU. Her vil man kunne høre om hvad vaske ægte lingvister laver, herunder hvordan man bruger sin uddannelse i hverdag og om vejen ud på arbejdsmarkedet efter lingvistikstudiet.

Paneldebat: Spørg mig om alt

Fire studerende fra uddannelsens forskellige semestre sidder klar i en paneldebat, hvor du har mulighed for at spørge dem om alt i forhold til det at være studerende på Lingvistik, herunder både de faglige og sociale aspekter af studiet, det at vælge studie, hvordan Aarhus er som studieby og meget mere.

Evaluering

Vi vil gerne forbedre os, og derfor tæller din mening som besøgende. Vi evaluerer dagens program, så vi hele tiden har U-Days efter jeres behov, og så siger vi tak for i dag.


Torsdag eftermiddag
Online præsentation af uddannelsen

Har du ikke mulighed for at besøge os på campus?mød os til en online live session

Mød os online torsdag den 23. februar kl. 15:30-15:50. Her har vi en online live session via Zoom. I vores online live session kan du møde vores studenterstudievejledere, høre mere om uddannelsen og stille spørgsmål:

https://aarhusuniversity.zoom.us/j/65729932460

Vil du gerne deltage i flere online live sessions?

Alle AU-uddannelser afholder en online live session torsdag den 23. februar mellem kl. 15.30 og 17.30, så du kan nå at deltage i mere end én session. Tjek programmet for de uddannelser som du er interesserede i for at se tidspunktet for deres online live session.

P.s. Alle sessions bliver optaget, så du kan se eller gense dem fra den 1. marts på de enkelte uddannelsers sider på bachelor.au.dk.


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag den 25. februar fra kl. 10.00 til 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til u-days uddannelsesmesse. Læs om hvad du kan opleve, hvis du deltager enten fysisk i Aarhus eller via live stream online og find tips og tricks til at forberede dig på u-days her www.bachelor.au.dk/udays 

Tværfagligt oplæg

Bliv klogere på Lingvistik, Litteraturhistorie og Nordisk sprog og litteratur, når studievejlederne fra de forskellige uddannelser fortæller om forskelle og ligheder.

Hvis du har spørgsmål til programmet, studiet eller andet, så kan du altid kontakte os på:
studievejleder.norlics@au.dk

Har du brug for at kunne parkere? Find information om gratis parkering udvalgte steder på AU’s u-days side.

Har du brug for hjælp til at finde rundt? Brug AU Bygningskort til at finde den bygning og det lokale du skal være i.

Kontakt

Tlf. 93522561
Mail: studievejleder.norlics|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Lingvistik

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.