Lingvistik

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Lingvistik studerer vi sprog uden at studere et bestemt sprog. 

Vi lærer om sproget i alle dets facetter lige fra de grammatiske byggesten til samtalestrukturer, sproget i hjernen og sprogets kulturelle betydning. Gennem uddannelsen tilegner vi os viden om sproget både som system og værktøj og undersøger eksempelvis også, hvordan tegnsprog og talesprog afspejler brugerens psykiske og sociale virkelighedsopfattelse, og hvordan sprog er forbundet med nationale og personlige identiteter.

Læs mere om uddannelsen

Program

Torsdag d. 24. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Lingvistik på Aarhus Universitet.

I løbet af dagen vil du få indblik i, hvad uddannelsen indebærer, og hvordan vi arbejder på Lingvistik. Uddannelsens studievejleder vil fortælle dig om uddannelsens opbygning og adgangskrav, og studerende fra Lingvistik vil fortælle om deres erfaringer og liv som studerende på og udenfor universitetet. Desuden vil et af fagets undervisere holde en miniforelæsning, hvor du kan få en smagsprøve på, hvordan undervisningen foregår. Gennem arrangementet vil du desuden have rig mulighed for at stille spørgsmål.


Torsdag
Om Lingvistikuddannelsen

Studenterstudievejleder, Kristina Duun, vil fortælle om Lingvistikuddannelsens opbygning og muligheder, studiemiljøet og adgangskravene.

Prøv kræfter med samtaleanalyse v. DanTIN

DanTIN er en forskergruppe på Lingvistik som består af både studerende og medarbejdere, og de forklarer deres programpunkt således: ”Vi bygger en komplet grammatik for dansk samtalesprog. I kan se, hvad vi hidtil har lavet på samtalegrammatik.dk. Til U-Days skal vi sammen se på eksempler på samtalesprog og analysere hvad der foregår.”

Fagligt oplæg om Dansk Grammatik og Sproglig Diversitet

Underviser, Alexandra Kratschmer, kommer og giver en forsmag på noget af det faglige, man vil møde på uddannelsen. Nærmere bestemt flyver disse 40 minutter afsted med en introduktion til Dansk Grammatik og Sproglig Diversitet – et kursus på uddannelsens første semester. Vi skal høre om alt fra danske ordklasser og sætningsopbygninger til verdens sprogfamilier, globaliseringens blandingssprog og sidst, men ikke mindst: kommaet...

Kort pause

Træk lidt frisk luft, forbered dig til næste programpunkt, stil spørgsmål til studievejlederen eller bare vær!

Mød en færdiguddannet lingvist

Vi får besøg af Lise, som er færdiguddannet lingvist her fra AU. Hun vil fortælle om sit job som datalingvist, herunder hvordan hun bruger sin uddannelse til hverdag og om vejen ud på arbejdsmarkedet efter lingvistikstudiet.

Paneldebat: Spørg mig om alt

Fire studerende fra uddannelsens forskellige semestre sidder klar i en paneldebat, hvor du har mulighed for at spørge dem om alt i forhold til det at være studerende på Lingvistik, herunder både de faglige og sociale aspekter af studiet, det at vælge studie, hvordan Aarhus er som studieby og meget mere.

Evaluering

Vi vil gerne forbedre os, og derfor tæller din mening som besøgende. Vi evaluerer dagens program, så vi hele tiden har U-Days efter jeres behov, og så siger vi tak for i dag.


Torsdag eftermiddag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/lingvis...


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: studievejleder.norlics|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Lingvistik

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
Aarhus Universitet, Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 3
8000 Aarhus C
Bygning: 1453
Lokale: 131
Find vej
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej