Klassisk arkæologi og Klassisk filologi

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Klassiske studier dækker over to bacheloruddannelser - nemlig Klassisk Arkæologi og Klassisk Filologi.


Som studerende på Klassisk arkæologi koncentrerer man sig om den græske og romerske oldtid fra den græske kulturs opståen omkring 1900 f.Kr til den romerske kulturs fald omkring 400 e.Kr. 

Gennem uddannelsen får man en grundig indføring i teori og praksis omkring udgravning og fortolkning af materielle levn fra middelhavsområdet. Du bliver blandt andet introduceret til latin og græsk samt antikkens kulturhistorie. Desuden stifter du bekendtskab med de værktøjer, der er nødvendige, når arkæologer skal udgrave, datere og fortolke genstande fra området.

På Klassisk filologi beskæftiger vi os også med den græske og/eller romerske oldtid, fra omkring 1000 f. Kr. til omkring 500 e. Kr. Som studerende på Klassiske Filologi vil du stifte bekendtskab med de vigtigste værker inden for græsk og romersk litteratur, og du kan forvente at møde alt fra romerske retorikere og kejsere til græske komediedigtere og samfundskritikere i løbet af studiet. Igennem litteraturen vil du blive introduceret for bl.a. litteraturteori, filosofi, retorik og grammatik.

Læs mere om Klassisk Arkæologi

Læs mere om Klassisk Filologi

Program

Torsdag d. 24. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Klassiske studier på Aarhus Universitet.

Ved arrangementet kan du høre oplæg ved studievejlederen om uddannelsens opbygning og adgangskrav, samt om hvad det vil sige at læse på universitetet. Herefter har du mulighed for at opleve nogle af fagenes undervisere, der afholder mini-undervisninger, for at give en smagsprøve på hvordan vi arbejder på uddannelserne, og hvordan undervisningen kan se ud. Du får også mulighed for at møde studerende fra Klassiske studier, der vil fortælle om deres oplevelse med studiet og deres bedste råd til nye studerende. Vi får desuden besøg af en gruppe studerende fra begge studier og fra forskellige årgange, der vil være til stede, for at besvare de spørgsmål du har om studiet, studielivet, osv.


Torsdag
Om uddannelserne på Klassiske studier

Studenterstudievejleder, Sofie Skipper Lauritzen, fortæller om uddannelsernes opbygning, fag, adgangskrav, studiemiljø, karrieremuligheder mm.

Mini-undervisning ved underviser fra Klassisk arkæologi

Kom og mød en underviser fra Klassisk arkæologi. Hvordan behandler vi de antikke levn og hvilke metoder anvendes i undervisningen? Her vil der være mulighed for at prøve kræfter med fagene, og få et indblik i hvordan undervisningen kan være på dette studie.

Mini-undervisning ved underviser fra Klassisk filologi

Kom og mød en underviser fra Klassisk filologi og prøv kræfter med faget. Hvordan behandler vi de antikke kilder og hvilke metoder anvendes der? Her er der mulighed for at få et indblik i hvordan undervisningen kan se ud på dette studie

Det første møde med studielivet

To studerende fra Klassiske Studier kommer og fortæller om det at starte som studerende på universitetet. Kom og hør dem fortælle om alt det overraskende og spændende ved at være studerende og hvilke råd de har til nye studerende.

Mød studerende fra Klassiske studier

Her er der mulighed for at stille alle de spørgsmål, man måtte have om studierne og det at være studerende lige fra studiemiljøet til eksamen, job efter uddannelsen, studiejob eller måske hvordan man finder en studiebolig i Aarhus. Studerende fra Klassisk arkæologi og Klassisk filologi vil være til stede for at besvare de spørgsmål, man måtte sidde med.

Evaluering og tak for i dag

Vi vil gerne forbedre os, og derfor tæller din mening som besøgende. Vi slutter derfor dagen af med en kort evaluering og muligheden for at stille de sidste spørgsmål.


Torsdag eftermiddag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/klasark og her: https://bachelor.au.dk/klassis...


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: studievejleder.iho|au.dk

Links

Læs mere om Klassisk Arkæologi
Læs mere om Klassisk Filologi

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
Aarhus Universitet
Jens Chr.Skous Vej 5
8000 Aarhus C
Bygning: 1463
Lokale: 616
Find vej
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej