28. februar, 1. og 2. marts 2019

Klassisk arkæologi og Klassisk filologi

Kort om Klassiske studier

Klassiske studier dækker over to bacheloruddannelser - nemlig Klassisk Arkæologi og Klassisk Filologi.


Som studerende på Klassisk arkæologi koncentrerer man sig om den græske og romerske oldtid fra den græske kulturs opståen omkring 1900 f.Kr til den romerske kulturs fald omkring 400 e.Kr. Gennem uddannelsen får man en grundig indføring i teori og praksis omkring udgravning og fortolkning af materielle levn fra middelhavsområdet. Du bliver blandt andet introduceret til latin og græsk samt antikkens kulturhistorie. Desuden stifter du bekendtskab med de værktøjer, der er nødvendige, når arkæologer skal udgrave, datere og fortolke genstande fra området.


På Klassisk filologi beskæftiger vi os også med den græske og/eller romerske oldtid, fra omkring 1000 f. Kr. til omkring 500 e. Kr. Som studerende på Klassiske Filologi vil du stifte bekendtskab med de vigtigste værker inden for græsk og romersk litteratur, og du kan forvente at møde alt fra romerske retorikere og kejsere til græske komediedigtere og samfundskritikere i løbet af studiet. Igennem litteraturen vil du blive introduceret for bl.a. litteraturteori, filosofi, retorik og grammatik.


Læs mere om Klassisk Arkæologi


Læs mere om Klassisk Filologi


Kom til u-days på Klassiske studier

Kom til u-days på Klassisk Arkæologi og Klassisk Filologi! Ved vores arrangement fredag kan du høre oplæg ved studievejlederen om uddannelsens opbygning og adgangskrav, samt om hvad det vil sige at læse på universitetet. Herefter har du mulighed for at opleve nogle af fagenes undervisere og studerende holde miniforelæsninger, der stiller skarpt på, hvilke emner man beskæftiger sig med på studierne.

Der vil også være mulighed for at deltage i en tværfaglig vejledningscafé, hvor du kan få lov til at kigge i fagbøger og tale med studerende fra de klassiske studier. Her bliver der også tid til at stille spørgsmål til studievejlederen på fagene. Det vil også være muligt at prøve sjove lege om Græsk, Latin eller Klassisk Arkæologi.


Præsentation af uddannelsen fredag den 1. marts

09.00-09.50: Om uddannelserne på Klassiske studier

Studievejlederen for Klassiske studier, Louisa Rosendal Poulsen, fortæller om studieopbygning, fag, adgangskrav, studiemiljø, jobmuligheder osv.


10.00-11.00: Miniforelæsninger

Kom og hør to forskellige undervisere og to studerende fra Klassisk Arkæologi og Klassisk Filologi fortælle om noget af det der arbejdes med i netop deres fag.


11.00-12.00: Vejledningscafé

Mød studievejledere og studerende fra Klassiske Studier. Her er der mulighed for at få svar på alle de spørgsmål man måtte have om uddannelserne Klassiske Sprog og Klassisk Arkæologi


Uddannelsesmesse lørdag den 2. marts

Lørdag d. 2. marts kl. 10.00 – 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til den store uddannelsesmesse, hvor du i og omkring Søauditorierne i Universitetsparken har mulighed for at møde alle vejledere på tværs af uddannelserne. Her er der også mulighed for at deltage i en lang række oplæg, der sætter fokus på ligheder og forskelle blandt uddannelser. Du kan også få hjælp og information om valg af uddannelse, optagelse og hvordan man finder bolig og studiejob i Aarhus.


Læs mere om uddannelsesmessen og se det fulde program


Praktisk information

Find rundt på Aarhus Universitet

Download app’en ”AU Find” og få hjælp til at finde rundt. I app’en kan du finde kort over universitet og søge på bygningsnumre.

Alternativt kan du bruge AU’s bygningskort.


Transport

Du kan både tage Letbanen og flere af Midttrafiks bybuslinjer til Aarhus Universitet.

Download Rejseplanens app eller brug hjemmesiden, www.rejsplanen.dk, til at finde information om linjer, afgange og stoppesteder.


Arrangementer

Præsentation af uddannelsen

1. marts 2019
Kl. 09:00–12:00
Vis mere

Aarhus Universitet
Jens Chr.Skous Vej 5
8000 Aarhus C
Bygning: 1463
Lokale: 616
Bus: L2, 5A, 12, 16, 18
Føj til mit program

Kontakt

Tlf.87152534
Mail:studievejleder.iho|au.dk

Links

Læs mere om Klassisk Arkæologi
Læs mere om Klassisk Filologi
“Gør dig selv den tjeneste at tage til u-days”

Anna 19 år, 3.g

“Fedt at man kan besøge flere uddannelser på en dag!”

Besøgende til u-days