28. februar, 1. og 2. marts 2019

Kinastudier

Kort om Kinastudier

Kinastudier er et sprogbaseret områdestudium, hvor du lærer det sprog, der tales af flest mennesker i verden og får dybdegående færdigheder i landets kultur, samfundsforhold og historie. Kina er et enormt land, hvor udviklingen går meget stærkt, og landet spiller en stadig større rolle i verdenssamfundet. På Kinastudier studerer vi de store nationale og internationale udfordringer, riget i midten står overfor. Hvordan udvikles den nationale identitet eksempelvis i samspil med globaliseringen, og hvordan påvirkes normer, institutioner og individer af de hurtige ændringer? Ud over at beskæftige os med landets kultur, historie og samfundsforhold lærer vi også det officielle sprog i Kina, Mandarin.


Læs mere om uddannelsen


Kom til u-days på Kinastudier

Til u-days kan du høre om vores bacheloruddannelses opbygning og indhold. Når du går hjem efter et par timer sammen med studerende, undervisere og studievejledere fra uddannelsen, vil du have haft muligheden for at stille en masse spørgsmål og forhåbentlig være mere afklaret om dit uddannelsesvalg.


Præsentation af uddannelsen torsdag den 28. februar


13.00-13.50: Om Kinastudier

Oplæg ved studenterstudievejleder Søren Karlsen Glensholm om studiets opbygning, fag, adgangskrav, studiemiljø, jobmuligheder etc.


14.00-14.50: Paneldebat med studerende

Vi afholder sammen med andre Globale studier en fælles paneldebat, hvor studerende på forskellige semestre fra alle studier vil debattere og komme med deres syn på alt lige fra studievalg til karrieredrømme. Her bliver der også rig mulighed for at stille spørgsmål, se eksempler på læsemateriale og semesterplaner.


15.00-15.40: Miniforelæsninger

Kom og oplev, hvordan en forelæsning på universitetet foregår. Du vil møde undervisere fra Japanstudier, Kinastudier samt Indien- og Sydasienstudier, der hver især giver en smagsprøve på universitetet gennem en række miniforelæsninger. Temaet er ”miljøudfordringer” og vil give et indblik i, hvordan emnet belyses fra forskellige regionale og faglige perspektiver.


15.40-15.50: Oplæg ved Globale Studiers Fagudvalg

Vi får besøg af repræsentanter fra vores fagudvalg på Globale Studier. De fortæller om, hvordan man som studerende kan engagere sig i spændende aktiviteter uden for undervisningen, og sørger for, at du får et godt indblik i det rige foreningsliv på Aarhus Universitet.


15.50-16.00: Opsamling og tak for i dag

Vi samler op på dagen og laver evalueringer.


Præsentation af uddannelsen fredag den 1. marts


09.00-09.45: Om Kinastudier

Oplæg ved studenterstudievejleder Søren Karlsen Glensholm om studiets opbygning, fag, adgangskrav, studiemiljø, jobmuligheder etc.


9.50-10.30: Paneldebat med studerende

Vi afholder sammen med de andre Globale studier en fælles paneldebat, hvor studerende på forskellige semestre fra alle studier vil debattere og komme med deres syn på alt lige fra studievalg til karrieredrømme. Her bliver der også rig mulighed for at stille spørgsmål, se eksempler på læsemateriale og semesterplaner.


10.35-11.50: Miniforelæsninger

Kom og oplev, hvordan en forelæsning på universitetet foregår. Du vil møde undervisere fra Japanstudier, Kinastudier, Indien- og Sydasienstudier, Brasilianske studier og Ruslandslandsstudier, der hver især giver en smagsprøve på universitetet gennem en række miniforelæsninger. Temaet er ”miljøudfordringer” og vil give et indblik i, hvordan emnet belyses fra forskellige regionale og faglige perspektiver.


11.50-12.00: Opsamling og tak for i dag

Vi samler op på dagen og laver evalueringer.


Uddannelsesmesse lørdag den 2. marts

Lørdag d. 2. marts kl. 10.00 – 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til den store uddannelsesmesse, hvor du i og omkring Søauditorierne i Universitetsparken har mulighed for at møde alle vejledere på tværs af uddannelserne. Her er der også mulighed for at deltage i en lang række oplæg, der sætter fokus på ligheder og forskelle blandt uddannelser. Du kan også få hjælp og information om valg af uddannelse, optagelse og hvordan man finder bolig og studiejob i Aarhus.


Læs mere om uddannelsesmessen og se det fulde program


Praktisk information

Find rundt på Aarhus Universitet

Download app’en ”AU Find” og få hjælp til at finde rundt. I app’en kan du finde kort over universitet og søge på bygningsnumre.

Alternativt kan du bruge AU’s bygningskort.


Transport

Du kan både tage Letbanen og flere af Midttrafiks bybuslinjer til Aarhus Universitet.

Download Rejseplanens app eller brug hjemmesiden, www.rejsplanen.dk, til at finde information om linjer, afgange og stoppesteder.
Arrangementer

Præsentation af uddannelsen

28. februar 2019
Kl. 13:00–16:00
Vis mere

Aarhus Universitet, Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 7
8000 Aarhus C
Bygning: 1467
Lokale: 215
Bus: L2, 5A, 12, 16, 18
Føj til mit program

Præsentation af uddannelsen

1. marts 2019
Kl. 09:00–12:00
Vis mere

Aarhus Universitet, Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 7
8000 Aarhus C
Bygning: 1467
Lokale: 215
Bus: L2, 5A, 12, 16, 18
Føj til mit program

Kontakt

Tlf.87152534
Mail:studievejleder.iho|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Kinastudier
“Gør dig selv den tjeneste at tage til u-days”

Anna 19 år, 3.g

“Fedt at man kan besøge flere uddannelser på en dag!”

Besøgende til u-days