Historie

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Historie arbejder man med den udvikling, som mennesker og samfund har gennemgået fra de tidligste tider og op til idag. Man undersøger de sociale, økonomiske, ideologiske, politiske og kulturelle forhold i Danmark og resten af verden i et historisk perspektiv. 

På historiefaget lærer man samtidig, hvordan man undersøger historiske problemstillinger og om, hvordan historie bliver brugt i forskellige sammenhænge, og hvordan historie somme tider bliver misbrugt. På studiet tilegner man sig således både viden om fortiden og kompetencer til at forholde sig undersøgende og kritisk til den.

Læs mere om Historie

Program

Torsdag d. 24. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Historie på Aarhus Universitet.

I løbet af dagens program vil I komme omkring forskellige perspektiver på Historie. Du vil få indblik i det faglige, når en af studiets undervisere kommer forbi og giver en mini-forelæsning. Derudover har vi også planlagt en workshop, hvor I får lov at få fingre ned i historien. Vi kommer også omkring studielivet og fællesskabet på studiet – her vil du få mulighed for at stille spørgsmål til studerende fra forskellige årgange! Til sidst kigger vi lidt på fremtidsmuligheder og karriere og forsøger at besvare spørgsmålet: ”Hvad kan man egentlig lave som historiker?".


Torsdag
Velkomst og introduktion til Historie

Studenterstudievejleder for Historie, Chatrine Clausen, byder velkommen til u-days med en introduktion af studiets opbygning, fag, valgmuligheder undervejs. Her vil også være en gennemgang af optagelse og adgangskrav på Historie.

Miniforelæsning v. Christian Axboe Nielsen

Til dagens festforelæsning får I en smagsprøve på, hvordan en forelæsning på studiet kan se ud, når lektor på Historie, Christian Axboe Nielsen, forbi. Han forsker i europæisk og international historie med særligt fokus på politisk historie.

Oplæg - "At lave historie"

Her kigger vi nærmere på, hvad man egentlig laver som studerende på studiet. En ældre studerende kommer forbi og taler om hans oplevelser med eksamensopgaver for at give et indblik i, hvordan man ’laver’ historie i løbet af studiet.

Paneldebat - hvordan er livet som studerende?

Her får vi besøg af historiestuderende fra forskellige årgange forbi, der vil fortælle om oplevelser og erfaringer fra livet på universitetet. Her er det muligt at stille spørgsmål om alt det, man kunne tænke sig at vide mere om – lejlighedsøgning, foreningsliv, studiemiljø, studiejob og meget mere.

Karriere - hvad kan man blive som historiker?

I dette programpunkt kigger vi lidt på livet efter universitetet – for hvad kan man egentlig arbejde med? Studenterstudievejlederen sætter fokus på karriere og vil belyse, hvilke kompetencer, man tilegner sig undervejs i studiet, og hvilke jobs, man kan få som færdiguddannet.

Evaluering og tak for i dag!

Vi slutter med en kort evaluering. Her er samtidig mulighed for at stille de sidste spørgsmål til studenterstudievejlederen.


Torsdag eftermiddag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/histori...


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: studievejleder.iho|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Historie

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
Aarhus Universitet
Tåsingegade 3
8000 Aarhus C
Bygning: 1441
Lokale: 112
Find vej
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej