Fransk sprog, litteratur og kultur

Aarhus Universitet

NB: beskrivelserne til u-days 2024 ligger først klar fra start januar 2024.
22., 23. og 24. februar 2024

Vi glæder os til at se dig til u-days. I år kan du møde os på campus og online.

Forbered dig

Inden du møder op til u-days, kan du forberede dig ved at læse, lytte og quizze på bachelor.au.dk/udays, så du får allermest ud af dagene.


Torsdag
Online præsentation af uddannelsen

Har du ikke mulighed for at besøge os på campus? – mød os til en online live session

Mød os online torsdag den 23. februar kl. 16:00-16:20. Her har vi en online live session via Zoom. I vores online live session kan du møde vores studenterstudievejledere, høre mere om uddannelsen og stille spørgsmål:

https://aarhusuniversity.zoom.us/j/69911207156

Vil du gerne deltage i flere online live sessions?

Alle AU-uddannelser afholder en online live session torsdag den 23. februar mellem kl. 15.30 og 17.30, så du kan nå at deltage i mere end én session. Tjek programmet for de uddannelser som du er interesserede i for at se tidspunktet for deres online live session.

P.s. Alle sessions bliver optaget, så du kan se eller gense dem fra den 1. marts på de enkelte uddannelsers sider på bachelor.au.dk.


Fredag
Velkomst og præsentation af bacheloruddannelsen i Fransk sprog, litteratur og kultur

Studenterstudievejlederen ved Sprogfagene vil byde velkommen til U-days og fortælle om uddannelsens opbygning, fag, adgangskrav, hvilke valg man skal træffe undervejs i sin uddannelse og meget mere.

Holdundervisning: Sprogets vigtighed v. Merete Birkelund

Det franske sprog er nøglen til kommunikation med franskmænd, og det er gennem forståelsen af sproget og dets nuancer, at man bliver i stand til at danne sig et helhedsbillede af Frankrig og det franske samfund. Lektor Merete Birkelund vil i sin præsentation sætte fokus på sproget, og måden hvorpå det kan bruges som redskab - både gennem sproglige fænomener og i oversættelse - til at forstå landets kultur og kommunikationsmønstre.

Livet som universitetsstuderende

Vi får besøg af to nuværende studerende, som vil fortælle om, hvordan det er at være studerende på Fransk sprog, litteratur og kultur på Aarhus Universitet. De vil blandt andet fortælle om, hvordan studiemiljøet er, dagligdagen som universitetsstuderende, udveksling, fredagsbarerne og meget mere. Der vil være rig mulighed for at stille alle de spørgsmål, I kunne have lyst til.

Miniforelæsning: Frankrigs historie, litteratur og kultur v. Sébastien Doubinsky

Frankrig er som land dybt påvirket af den historiske udvikling, der er sket i samfundet over de sidste mange år. Mange af de ting, der fylder, både på den politiske scene og inden for det litterære område, har rødder, der går langt tilbage i tid. Lektor Sébastien Doubinsky vil derfor fortælle om den betydning, som Frankrigs historie stadigvæk har for det moderne franske samfund og dettes billede udadtil.

Hvad kan jeg blive med en uddannelse i fransk?

Vi får besøg af to alumner, der begge har en uddannelse i fransk fra Aarhus Universitet. De vil fortælle om deres karrierevej fra endt studie til nu, for at give et overblik over de mange forskellige karrieremuligheder, der følger med, når man uddanner sig i fransk.

Opsamling og tak for i dag

Vi samler op på dagen og laver en kort evaluering.


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag den 25. februar fra kl. 10.00 til 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til u-days uddannelsesmesse. Læs om hvad du kan opleve, hvis du deltager enten fysisk i Aarhus eller via live stream online og find tips og tricks til at forberede dig på u-days her www.bachelor.au.dk/udays

Tværfagligt oplæg

Bliv klogere på Fransk, Spansk, Tysk og Engelsk samt International Virksomhedskommunikation, når studievejlederne fra de to uddannelser fortæller om forskelle og ligheder.

Hvis du har spørgsmål til programmet, studiet eller andet, så kan du altid kontakte os på:
sprogfagenes.studievejledning.arts@au.dk

Har du brug for at kunne parkere? Find information om gratis parkering udvalgte steder på AU’s u-days side.

Har du brug for hjælp til at finde rundt? Brug AU Bygningskort til at finde den bygning og det lokale du skal være i.

Kontakt

Tlf. 93522561
Mail: sprogfagenes.studievejledning.arts|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læse mere om Fransk sprog, litteratur og kultur

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.