Filosofi

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Filosofi handler om at udforske grænserne for, hvad der kan vides, tænkes og forstås. På Filosofi arbejder vi med alt det, man kan spørge til. Vi udforsker verdens beskaffenhed og meningen med livet, undersøger videnskabens grundbegreber og metoder, og vi reflekterer over samfundets værdigrundlag og etik. Vi lærer om gyldigheden af argumenter, tankemønstre og begreber, og vi arbejder med menneskesyn og teknologiforståelse.

Læs mere om Filosofi

Program

Torsdag d. 24. februar fra 13-16 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Filosofi på Aarhus Universitet.

I løbet af dagen vil du få indblik i, hvad uddannelsen indebærer, og hvordan vi arbejder på Filosofi. Uddannelsens studievejleder vil fortælle dig om uddannelsens opbygning og adgangskrav, og studerende fra Filosofi vil fortælle om deres erfaringer og liv som studerende på og udenfor universitetet. Desuden vil et af fagets undervisere holde en miniforelæsning, hvor du kan få en smagsprøve på, hvordan undervisningen foregår. Gennem arrangementet vil du desuden have rig mulighed for at stille spørgsmål.


Torsdag
Hvad er Filosofi på AU for en uddannelse?

Studenterstudievejlederen for Filosofi, Bjørn, vil byde velkommen til U-days og fortælle om uddannelsens opbygning, fag, adgangskrav, hvilke valg man skal træffe undervejs i sin uddannelse og meget mere.

Miniforelæsning v. en af afdelingens undervisere

I denne blok får vi besøg af en af afdelingens dygtige undervisere, der vil give en forsmag på hvordan en forelæsning på filosofistudiet er. Forelæsningen kommer til at være en kort introduktion til noget af det stof man møder på bacheloren, så I får et konkret indblik i hvordan filosofi på universitet f.eks. kan se ud.

Pause
Hvad er filosofistudiet for os?

Efter pausen får vi besøg af et panel af studerende på filosofiuddannelsen, der vil give en kort opsummering af deres oplevelse med uddannelsen, og stå klar til at besvare alle de spørgsmål I måtte brænde inde med. Her er der god mulighed for at få indblik i de studerendes oplevelse med undervisning, eksamener, og det rige studiemiljø vi har på filosofiuddannelsen.

Hvad laver man som filosof?

I programmets sidste store punkt, kommer der en færdiguddannet filosof forbi og fortæller os om vedkommendes vej fra universitetet ud på arbejdsmarkedet. Filosofi er en uddannelse der åbner mange døre, uden at åbne én konkret vej ud i erhvervslivet. Derfor vil denne blok give jer et eksempel på hvordan ens karrierevej kunne se ud, med en uddannelse i Filosofi.

Opsamling, spørgsmål og evaluering

Til slut vil vi samle op dagens oplæg, og komme omkring eventuelle spørgsmål I måtte sidde tilbage med. Før vi lukker og slukker for årets U-days på filosofi, vil vi også bede jer evaluere dagens arrangement.


Torsdag eftermiddag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/filosof...


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: studievejleder.filosofi|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Filosofi

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 13:00–16:00
Lokation
Aarhus Universitet, Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 4
8000 Aarhus C
Bygning: 1483
Lokale: 444
Find vej
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej