28. februar, 1. og 2. marts 2019

Arkæologi

Kort om Arkæologi

Når man studerer arkæologi arbejder man med genstande. Men arkæologi er ikke studiet af ting, det er studiet af de fortidsmennesker, der fremstillede og brugte tingene. Alt hvad vi har omkring os, vores materielle kultur, afspejler den forestillingsverden, vi lever i. På den måde kan vi gennem analyse og teoretisk tilgang læse tanker og adfærd ud fra genstandsfund fra fortiden. På Arkæologi arbejder vi både med fortiden i Sydskandinavien: fra de første mennesker kommer til det nuværende Danmark til og med vikingetiden. Og med middelalder- og renæssancearkæologi i Sydskandinavien som går fra vikingetiden og op til renæssancen.

Læs mere om uddannelsen

Kom til u-days på Arkæologi

Til u-days kan du høre om vores bacheloruddannelses opbygning og indhold. Når du går hjem efter et par timer sammen med studerende, undervisere og studievejledere fra uddannelsen, vil du have haft muligheden for at stille en masse spørgsmål og forhåbentlig være mere afklaret om dit uddannelsesvalg.

Program torsdag den 28. februar
Sted: Bygning 1483, 354

Kl. 09: Velkomst!

Kl. 09.05 – 10.00: Oplæg ”Arkæologi på Århus Universitet” ved Heide Wrobel Nørgaard, som har en Ph.D., er postdoc og underviser på Moesgaard.

Kl. 10.00 – 10.25: Oplæg om uddannelsesudgravningen på 2. semester ved en arkæologistuderende.

Kl. 10.25 – 10.40: Pause 15 min.

Kl. 10.40 – 11.20: Paneldebat  Arkæologistuderende fra både bacheloren og kandidaten fortæller om dagligdagen og livet som studerende på arkæologistudiet, og hvordan det er at læse ude på netop Moesgaard. De vil fortælle om både det faglige og sociale miljø. Her vil der også være mulighed for at stille spørgsmål til de studerende.

Kl. 11.20 – 12.00: Oplæg ved studievejledningen om uddannelses opbygning, jobmulighederne som færdiguddannet arkæolog, m.m.


Uddannelsesmesse lørdag den 2. marts
Lørdag d. 2. marts kl. 10.00 – 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til den store uddannelsesmesse, hvor du i og omkring Søauditorierne i Universitetsparken har mulighed for at møde alle vejledere på tværs af uddannelserne. Her er der også mulighed for at deltage i en lang række oplæg, der sætter fokus på ligheder og forskelle blandt uddannelser. Du kan også få hjælp og information om valg af uddannelse, optagelse og hvordan man finder bolig og studiejob i Aarhus.

Læs mere om uddannelsesmessen og se det fulde program

Praktisk information

Find rundt på Aarhus Universitet
Download app’en ”AU Find” og få hjælp til at finde rundt. I app’en kan du finde kort over universitet og søge på bygningsnumre.
Alternativt kan du bruge AU’s bygningskort.

Transport
Du kan både tage Letbanen og flere af Midttrafiks bybuslinjer til Aarhus Universitet.
Download Rejseplanens app eller brug hjemmesiden, www.rejsplanen.dk, til at finde information om linjer, afgange og stoppesteder.

Arrangementer

Præsentation af uddannelsen

28. februar 2019
Kl. 09:00–12:00
Vis mere

Aarhus Universitet, Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 4
8000 Aarhus C
Bygning: 1483
Lokale: 354
Bus: L2, 12, 16, 18
Føj til mit program

Kontakt

Tlf.87152534
Mail:studievejleder.moca.arts|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Arkæologi
“Gør dig selv den tjeneste at tage til u-days”

Anna 19 år, 3.g

“Fedt at man kan besøge flere uddannelser på en dag!”

Besøgende til u-days