Arkæologi

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Når man studerer arkæologi arbejder man med genstande. Men arkæologi er ikke studiet af ting, det er studiet af de fortidsmennesker, der fremstillede og brugte tingene. 

Alt hvad vi har omkring os, vores materielle kultur, afspejler den forestillingsverden, vi lever i. På den måde kan vi gennem analyse og teoretisk tilgang læse tanker og adfærd ud fra genstandsfund fra fortiden. 

På Arkæologi arbejder vi både med fortiden i Sydskandinavien: fra de første mennesker kommer til det nuværende Danmark til og med vikingetiden. Og med middelalder- og renæssancearkæologi i Sydskandinavien som går fra vikingetiden og op til renæssancen.

Læs mere om uddannelsen

Program

Fredag d. 25. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Arkæologi på Aarhus Universitet.

I løbet af de tre timer vi har sammen, vil vi nå vidt omkring. I får viden om opbygningen af uddannelsen og hverdagen på Moesgaard Campus; hvad lærer de om i de forskellige fag, konkrete eksempler på eksamensopgaver, studielivet på Moesgaard Campus, udgravninger under uddannelsen, arbejdet som arkæolog, deltagelse i universitetsforelæsning og spørgerunde med arkæologistuderende.

OBS: Medbring gerne papir/blyant eller computer til at skrive lidt noter ned. 


Torsdag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/arkaeol...


Fredag
Introduktion til arkæologiuddannelsen v. studievejledningen

Her gennemgås opbygningen af uddannelsen på bacheloren i arkæologi. Vi vil komme omkring mange forskellige ting; de faglige såvel som sociale forhold på Moesgaard Campus.

Vi kommer bl.a. ind på:

  • Hvilke fag har man og hvad handler de om?
  • Hvordan er uddannelsen sat sammen?
  • Hvilke eksaminer er der? (eksempler på opgaver, mundtlige og skriftlige eksaminer)
  • Hvilke kvalifikationer får man som færdiguddannet arkæolog?
  • Hvad kan man arbejde som og hvorhenne? (inkl. statistik for færdiguddannede)
Miniforelæsning

Her vil I få mulighed for at deltage i en forelæsning, som er en miniudgave af de forelæsninger, som de arkæologistuderende har hver uge.

Pause

Her kan man bl.a. bruge pausen på at kigge på noget af det litteratur fra studiet, som indgår i vores pensum. Det vil ligge tilgængeligt i lokalet. Der er desuden også en kantine i samme (store) bygning, som vi opholder os i.

Der vil også være rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs til de forskellige oplæg, i pausen eller efter vi slutter kl. 12. Her bliver studenterstudievejleder Olivia og svarer på spørgsmål, så længe der er behov for det.

Praktisk øvelse

Her vil I først få en kort introduktion, for derefter at kunne deltage i en praktisk øvelse, som selvfølgelig tager udgangspunkt i arkæologien. Øvelsen er en forkortet version af rigtige øvelser, som de arkæologistuderende har på deres 1. semester. I vil blive sat til at fortolke og diskutere øvelsen i små grupper. Derefter samles der op i plenum.

Der er selvfølgelig ikke noget I skal forberede.

Uddannelsesudgravninger

På bacheloruddannelsen i arkæologi på Aarhus Universitet, vil der være to obligatoriske uddannelsesudgravninger. De ligger på hhv. 2. og 6. semester.

Ved at tage udgangspunkt i netop overståede uddannelsesudgravninger, ser vi på hvad det er man laver på de forskellige udgravninger, hvad læringsmålene er og hvorfor man er på udgravninger, samtidigt med at vi ser en masse billeder fra udgravningerne.

Paneldebat m. studerende

Det sidste indslag i dagens program, plejer også at være et af de mest populære. I får her den unikke mulighed for at få svar på spørgsmål, som man ikke normalt kan finde på de officielle hjemmesider der handler om uddannelsen. Panelet vil bestå at arkæologistuderende fra forskellige semestre, og I vil møde både bachelor- og kandidatstuderende. I kan stille dem spørgsmål om både det sociale såvel som det faglige miljø på Moesgaard; om alt lige fra fredagsbar til forhistorisk arkæologi, eksamen til enkeltmandsgrave, undervisning og udgravninger til urmennesket, semesteropbygning til sagaer, og meget, meget mere.


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: studievejleder.moca.arts|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Arkæologi

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Præsentation af uddannelsen
25. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
Aarhus Universitet, Nobelparken
Jens Chr. Skous Vej 4
8000 Aarhus C
Bygning: 1483
Lokale: 444
Find vej
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej