Uddannelsesvidenskab

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Uddannelsesvidenskab beskæftiger vi os med læring, viden, udvikling og uddannelse på mange forskellige områder i samfundet. Uddannelsesvidenskab placerer sig i spændingsfeltet mellem humaniora og samfundsvidenskab, hvor vi, med forskellige fagdiscipliner såsom sociologi, filosofi, antropologi og psykologi forholder os til uddannelsesfeltet. 

Uddannelsen er for dig, der vil være ekspert i læring, uddannelse og pædagogik - hvad enten du interesserer dig for det lærende menneske, den lærende organisation eller vidensamfundet.

På uddannelsen arbejder vi med spørgsmål som: Hvordan kan uddannelse ruste vores samfund til fremtidens udfordringer? Hvordan bliver viden til innovation? Hvordan motiverer du mennesker til at udvikle deres viden og kompetencer?

Læs mere om Uddannelsesvidenskab

Program

Fredag d. 25. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet.

I løbet af dagen vil du få indblik i, hvad uddannelsen indebærer, og hvordan vi arbejder på Uddannelsesvidenskab. Uddannelsens studievejleder vil fortælle dig om uddannelsens opbygning og adgangskrav, og studerende fra Uddannelsesvidenskab vil fortælle om deres erfaringer og liv som studerende på og udenfor universitetet. Desuden vil et af fagets undervisere holde en miniforelæsning, hvor du kan få en smagsprøve på, hvordan undervisningen foregår. Gennem arrangementet vil du desuden have rig mulighed for at stille spørgsmål.


Torsdag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/uddanne...


Fredag
Velkomst og præsentation af Uddannelsesvidenskab

Studievejledningen vil fortælle om Uddannelsesvidenskabs faglige opbygning, indhold og adgangskrav mm. Dertil vil en typisk uge på Uddannelsesvidenskab og Aarhus Universitet blive fremlagt, hvor emner som undervisning, læsning og fritid vil blive gennemgået.

Pause
Mød to studerende

Vi får besøg af to nuværende studerende, som vil fortælle om deres oplevelse af at studere Uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet. De vil give en god introduktion til, hvordan hverdagen som studerende kan se ud.

Miniforelæsning

Her får I muligheden for at afprøve en mini-forelæsning på Uddannelsesvidenskab, hvor I vil blive præsenteret for uddannelsesvidenskabelige fagområder og problemstillinger. Dette vil give et indblik i, hvordan det er at ‘gå til forelæsning’ på universitetet, og samtidig vil I få en fornemmelse af, hvordan studerende skriver opgaver og arbejder med det faglige stof.

Spørgerunde til forelæser og de to studerende
Pause
Videreuddannelse og jobmuligheder - hvad kan jeg blive?

Du vil her få indtryk af, hvilke kandidatmuligheder en bachelor i Uddannelsesvidenskab åbner op for. Derudover præsenterer studievejledningen, hvilke typer af jobs en ”uddannelsesvidenskaber” kan havne i på arbejdsmarkedet.

Spørgerunde, evaluering og afrunding

Spørg, spørg, spørg. Dagen afsluttes med tid til at stille en masse spørgsmål. Derudover skal vi evaluere inden vi siger ‘tak for i dag’.


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Præsentation af uddannelsen
25. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
Aarhus Universitet
Tåsingegade 3
8000 Aarhus C
Bygning: 1441
Lokale: 012
Find vej
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej