28. februar, 1. og 2. marts 2019

Medievidenskab

Kort om Medievidenskab

På Medievidenskab arbejdes der med medier, kommunikation, kultur og mennesker og hvordan disse fungerer i sammenspil, samt påvirker hinanden.


Medievidenskab er et tværfagligt studie og som studerende stifter man bekendtskab med eksempelvis medietekstanalyse, mediejura, brug af massemedier samt sociale mediers indflydelse på vores hverdag, kultur og samfund.


På Medievidenskab arbejder vi med spørgsmål som: Hvorfor sender de fleste TV-stationer reality TV og livsstilsprogrammer i primetime? Hvordan kan man undersøge brugen af Facebook på smartphones i danskernes hverdag, og hvad kan en sådan viden bruges til? Hvordan afgør en redaktør eller en journalist, hvad der har nyhedsværdi? Hvilken rolle spiller EU for dansk mediepolitik?


Læs mere om uddannelsen


Kom til u-days på Medievidenskab

Fredag kan du besøge os i IT-byen Katrinebjerg og høre om, hvad det vil sige at læse Medievidenskab på Aarhus Universitet.


Der vil være besøg fra studievejledningen, som vil fortælle om uddannelsens opbygning, samt optagelsesmuligheder. Efterfølgende vil der være et oplæg med en underviser fra Medievidenskab, som kommer med et konkret eksempel på, hvad en undervisningsgang kan indeholde. Derefter får vi besøg af en studerende fra uddannelsen, som kan give indblik i studiemiljøet, og hvordan det var at starte på universitetet. Sidst men ikke mindst kommer to færdiguddannet medievidenskaber som vil fortælle om hvad man kan bruge Medievidenskab til efter endt studie og hvordan hverdagen med job kan se ud.


I forbindelse med alle oplæg er der rig mulighed for at stille spørgsmål.


Præsentation af uddannelsen fredag den 1. marts

09.00-09.30: Oversigt over uddannelsen

Studievejledningen giver et overblik over uddannelsen samt procedure omkring optagelse.


09.30-10.15: Mini-forelæsning

Mød adjunkt Mathias Bonde Korsgaard og find ud af, hvordan det er at være til en forelæsning på Medievidenskab – hvordan kunne en forelæsning på Medievidenskab se ud?


10.15-10.20: Pause


10.20-10.45: Hvordan er det at læse Medievidenskab?

Lea Marie Grandt kommer og fortæller om livet som studerende – få et indblik i hvordan det var at starte, hvordan studiemiljøet er, hvordan fagmiljøet er og hvordan det er at være medievidenskabsstuderende på Aarhus Universitet.


10.45-11.25: Hvad kan man blive med Medievidenskab?

Hør hvad man kan ende med at lave når man har læst Medievidenskab. Emil Holmboe Andersen der er Client Lead ved MediaCom Aarhus og Magnus Brunebjerg der er Digital Tilrettelægger ved DR Aarhus kommer og fortæller om hver deres job og hverdag, samt hvordan man kan bruge Medievidenskab ved deres arbejdsplads.


11.25-12.00: Spørgsmålscafé

Hvis du har spørgsmål du ikke har fået stillet, eller bare gerne vil høre endnu mere om et bestemt fag, studielivet eller hvordan man finder mere information, så bliver både studievejledere, studerende og færdiguddannede hængende, og du kan få en uformel snak om det, der er vigtigt for lige netop dig!


Uddannelsesmesse lørdag den 2. marts

Lørdag d. 2. marts kl. 10.00 – 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til den store uddannelsesmesse, hvor du i og omkring Søauditorierne i Universitetsparken har mulighed for at møde alle vejledere på tværs af uddannelserne. Her er der også mulighed for at deltage i en lang række oplæg, der sætter fokus på ligheder og forskelle blandt uddannelser. Du kan også få hjælp og information om valg af uddannelse, optagelse og hvordan man finder bolig og studiejob i Aarhus.


Læs mere om uddannelsesmessen og se det fulde program


Praktisk information

Find rundt på Aarhus Universitet

Download app’en ”AU Find” og få hjælp til at finde rundt. I app’en kan du finde kort over universitet og søge på bygningsnumre.

Alternativt kan du bruge AU’s bygningskort.


Transport

Du kan både tage Letbanen og flere af Midttrafiks bybuslinjer til Aarhus Universitet.

Download Rejseplanens app eller brug hjemmesiden, www.rejsplanen.dk, til at finde information om linjer, afgange og stoppesteder.Arrangementer

Præsentation af uddannelsen

1. marts 2019
Kl. 09:00–12:00
Vis mere

Aarhus Universitet, Katrinebjerg
Finlandsgade 23
8200 Aarhus N
Bygning: 5335
Lokale: 016 (Peter Bøgh Aud.)
Bus: 2A
Føj til mit program

Kontakt

Tlf.87152534
Mail:studvba|imv.au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Medievidenskab
“Gør dig selv den tjeneste at tage til u-days”

Anna 19 år, 3.g

“Fedt at man kan besøge flere uddannelser på en dag!”

Besøgende til u-days