Medievidenskab

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Medievidenskab arbejdes der med medier, kommunikation, kultur og mennesker og hvordan disse fungerer i sammenspil, samt påvirker hinanden.

Medievidenskab er et tværfagligt studie og som studerende stifter man bekendtskab med eksempelvis medietekstanalyse, mediejura, brug af massemedier samt sociale mediers indflydelse på vores hverdag, kultur og samfund.

På Medievidenskab arbejder vi med spørgsmål som: Hvorfor sender de fleste TV-stationer reality TV og livsstilsprogrammer i primetime? Hvordan kan man undersøge brugen af Facebook på smartphones i danskernes hverdag, og hvad kan en sådan viden bruges til? Hvordan afgør en redaktør eller en journalist, hvad der har nyhedsværdi? Hvilken rolle spiller EU for dansk mediepolitik?

Læs mere om uddannelsen

Program

Torsdag d. 24. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Medievidenskab på Aarhus Universitet.

Der vil være besøg fra studievejledningen, som vil fortælle om uddannelsens opbygning og optagelsesmuligheder. Efterfølgende vil der være et oplæg med en underviser fra Medievidenskab, som kommer med et konkret eksempel på, hvad en undervisningsgang kan indeholde. Derefter får vi besøg af en studerende fra udannelsen, som kan give indblik i studiemiljøet, og hvordan det var at starte på universitetet.

Sidst men ikke mindst kommer to færdiguddannede medievidenskabere som vil fortælle om, hvad man kan bruge Medievidenskab til efter endt studie, samt hvordan hverdagen med job kan se ud. I forbindelse med alle oplæg er der rig mulighed for at stille spørgsmål. 


Torsdag
Oversigt over uddannelsen

Studievejledningen giver et overblik over uddannelsen samt procedure omkring optagelse. 

Mini-forelæsning

Mød adjunkt Maja Sonne Damkjær og find ud af, hvordan det er at være til en forelæsning på Medievidenskab – hvad kan en forelæsning på Medievidenskab handle om?

Pause
Hvordan er det at læse Medievidenskab?

Mette kommer og fortæller om livet som studerende – få et indblik i hvordan det var at starte, hvordan studiemiljøet er, hvordan fagmiljøet er og hvordan det er at være medievidenskabsstuderende på Aarhus Universitet.

Hvad kan man blive med Medievidenskab?

Hør hvad man kan ende med at lave når man har læst Medievidenskab. To færdiguddannede medievidenskabere fortæller om hver deres job og hverdag, samt hvordan man kan bruge Medievidenskab i deres arbejdsplads.

Spørgsmålscafé

Hvis du har spørgsmål du ikke har fået stillet, eller bare gerne vil høre endnu mere om et bestemt fag, studielivet eller hvordan man finder mere information, så bliver både studievejledere, studerende og færdiguddannede hængende, og du kan få en uformel snak om det, der er vigtigt for lige netop dig!


Torsdag eftermiddag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/medievi...


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: studvba|imv.au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Medievidenskab

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
INCUBA, IT-Huset
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Bygning: 5510
Lokale: 103
5510
Find vej
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej