Musikvidenskab

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Musikvidenskab arbejder vi med musikken både teoretisk og praktisk, samt som æstetisk, kulturelt og historisk fænomen. Vores genstandsfelt er musikken i bredeste forstand og rummer alt fra gregoriansk sang over Bach og Beethoven til jazz, rock, pop og hip hop.

Som studerende undersøger man bl.a., hvordan musik påvirker os, og hvilken rolle den spiller i vores moderne kultur. Man kommer omkring så forskelligartede emner som musik i film og på TV, musik-streaming og iCloud-kulturen, den klassiske koncertform samt livemusik på spillesteder. Inden for de praktiske fag arbejdes bl.a. med arrangering, komponering, produktion samt sang og sammenspil - men altid med teorien og refleksionen med i bagagen.


Læs mere om Musikvidenskab

Program

Fredag d. 25. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Musikvidenskab på Aarhus Universitet.

I løbet af dagen vil du få indblik i, hvad uddannelsen indebærer, og hvordan vi arbejder på Musikvidenskab. Uddannelsens studievejleder vil fortælle dig om uddannelsens opbygning og adgangskrav, og studerende fra Musikvidenskab vil fortælle om deres erfaringer og liv som studerende på og udenfor universitetet. Desuden vil et af fagets undervisere holde en miniforelæsning, og arrangementet afsluttes med en kort korworkshop, som afvikles af en nuværende studerende. Derudover kan du også finde ud af, hvad man kan bruge en uddannelse i Musikvidenskab til. I løbet af hele arrangementet vil du have rig mulighed for at stille spørgsmål.


Torsdag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/musik


Fredag
Lær uddannelsen at kende

Studievejlederen byder velkommen til U-days på Musikvidenskab, og holder derefter et oplæg om selve uddannelsen, hvor du bl.a. vil blive præsenteret for studiestrukturen, fag, adgangskrav og livet som universitetsstuderende.
Via et online meningsmålingssystem ”Mentimeter” får du allerede fra start mulighed for at ”komme af” med dine spørgsmål, som derefter vil blive besvaret undervejs i programmet.

Paneldebat

Til paneldebatten vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål til nuværende studerende og studievejlederen. De nuværende studerende vil starte med at introducere sig selv, og give en kort præsentation af deres forskellige hverdage på Musikvidenskab. Her vil du se, hvordan en studieuge ser ud på henholdsvis 1.- ,2.- og 3. studieår af bacheloruddannelsen.

Derefter kan du stille spørgsmål, som både kan omhandle hverdagen på studiet, begrundelser for valg af studie, bekymringer og glæder på studiet, eller måske mere tekniske spørgsmål til adgangsprøven - eller noget helt andet.

Miniforelæsning: Noget på spil? Populærmusik, køn og seksualitet

Underviser Steen Kaargaard Nielsen holder en miniforelæsning inden for et musikvidenskabeligt forskningsområde, som giver en forsmag på, hvad man bl.a. beskæftiger sig med på studiet.

Karriere: Hvad kan jeg, og hvad kan jeg blive?

Studievejlederen vil sætte fokus på karriere. Hør om, hvilke kompetencer man tilegner sig på uddannelsen, hvilke områder man kan arbejde indenfor og se hvad de færdiguddannede laver, og hvor de arbejder henne i dag.

Korworkshop

Denne workshop giver et indblik i, hvordan vi arbejder med kor og korledelse på Musikvidenskab. I praksis skal alle U-days deltagerne synge et stykke kormusik, som en nuværende studerende på Musikvidenskab vil indstudere.

Evaluering og afslutning

Vi vil gerne forbedre os, og derfor tæller din mening som besøgende. Vi evaluerer dagens program, så vi hele tiden har U-Days efter jeres behov, og så siger vi tak for i dag.


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: studievejleder.musik.arts|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Musikvidenskab

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Præsentation af uddannelsen
25. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
Aarhus Universitet, Kasernen
Langelandsgade 139
8000 Aarhus C
Bygning: 1584
Lokale: 126
Find vej
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej