28. februar, 1. og 2. marts 2019

Musikvidenskab

Kort om Musikvidenskab

På Musikvidenskab arbejder vi med musikken både teoretisk og praktisk, samt som æstetisk, kulturelt og historisk fænomen. Vores genstandsfelt er musikken i bredeste forstand og rummer alt fra gregoriansk sang over Bach og Beethoven til jazz, rock, pop og hip hop.

Som studerende undersøger man bl.a., hvordan musik påvirker os, og hvilken rolle den spiller i vores moderne kultur. Man kommer omkring så forskelligartede emner som musik i film og på TV, musik-streaming og iCloud-kulturen, den klassiske koncertform samt livemusik på spillesteder. Inden for de praktiske fag arbejdes bl.a. med arrangering, komponering, produktion samt sang og sammenspil - men altid med teorien og refleksionen med i bagagen.


Læs mere om Musikvidenskab


Kom til u-days på Musikvidenskab

Ved vores u-days-arrangement vil der være rig mulighed for danne sig et indtryk af musikvidenskabs-uddannelsen. Du vil bl.a. blive præsenteret for studiets opbygning, fagsammensætning, arbejdsformer, det sociale miljø og karrieremuligheder ved fagets studievejleder, samt møde nye studerende fra grunduddannelsen, der fortæller om deres erfaringer og oplevelser med at starte på Musikvidenskab. Yderligere afholder en af Musikvidenskabs undervisere en mini-forelæsning inden for et forskningsområde, hvor du hermed kan få et indblik i, hvad man beskæftiger sig med på studiet. Der vil under hele arrangementet være mulighed for at få besvaret de spørgsmål, du måtte have.


Arrangementet foregår på det område af universitetet som kaldes Kasernen, hvor der i løbet af de to dage også vil være oplæg om uddannelserne Dramaturgi, Kunsthistorie, Litteraturhistorie, og Æstetik og kultur.


Efter arrangementet vil der bliver afholdt en tværfaglig vejledercafé i Kasernens Foyer/kantine kl. 12-13, hvor alle studievejlederne for de ovennævnte uddannelser vil være til stede og besvare flere spørgsmål. Dette er en god mulighed, hvis du har spørgsmål til flere af disse uddannelser end blot musikvidenskab.


Præsentation af uddannelsen fredag den 1. marts

Kl. 9.00: Velkomst og oplæg om uddannelsen Musikvidenskab ved De Æstetiske Fag v. Studievejleder Nanna Munk Petersen

Kl. 10.00: En bachelorstuderende fortæller om, hvordan det er at være studerende på Musikvidenskab

Kl. 10.45: Pause

Kl. 11.00: Miniforelæsning v. lektor på Musikvidenskab

Kl. 12.00-13.00: Vejledningscafé med mulighed for at stille spørgsmål til studievejlederne fra Litteraturhistorie, Kunsthistorie, Musikvidenskab, Dramaturgi og Æstetik & Kultur i foyeren på Kasernen.


Uddannelsesmesse lørdag den 2. marts

Lørdag d. 2. marts kl. 10.00 – 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til den store uddannelsesmesse, hvor du i og omkring Søauditorierne i Universitetsparken har mulighed for at møde alle vejledere på tværs af uddannelserne. Her er der også mulighed for at deltage i en lang række oplæg, der sætter fokus på ligheder og forskelle blandt uddannelser. Du kan også få hjælp og information om valg af uddannelse, optagelse og hvordan man finder bolig og studiejob i Aarhus.


Læs mere om uddannelsesmessen og se det fulde program


Praktisk information

Find rundt på Aarhus Universitet

Download app’en ”AU Find” og få hjælp til at finde rundt. I app’en kan du finde kort over universitet og søge på bygningsnumre.

Alternativt kan du bruge AU’s bygningskort.


Transport

Du kan både tage Letbanen og flere af Midttrafiks bybuslinjer til Aarhus Universitet.

Download Rejseplanens app eller brug hjemmesiden, www.rejsplanen.dk, til at finde information om linjer, afgange og stoppesteder.

Arrangementer

Præsentation af uddannelsen

1. marts 2019
Kl. 09:00–12:00
Vis mere

Aarhus Universitet, Kasernen
Langelandsgade 139
8000 Aarhus C
Bygning: 1584
Lokale: 126
Bus: 2A, 13
Føj til mit program

Vejledningscafé

1. marts 2019
Kl. 12:00–13:00
Vis mere

Aarhus Universitet, Kasernen
Langelandsgade 139
8000 Aarhus C
Bygning: 1585
Lokale: Foyer
Bus: 2A, 13, 22
Føj til mit program

Kontakt

Tlf.87152534
Mail:studievejleder.musik.arts|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Musikvidenskab
“Gør dig selv den tjeneste at tage til u-days”

Anna 19 år, 3.g

“Fedt at man kan besøge flere uddannelser på en dag!”

Besøgende til u-days