Litteraturhistorie

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Som studerende på Litteraturhistorie får du mulighed for at udforske verdenslitteraturen fra antikken til i dag. 

Du kommer til at beskæftige dig med den allerførste kendte litteratur, der skal findes mange tusind år før vores tidsregning, Homers episke digte, Shakespeares storslåede dramaer, Joyces udødelige klassikere, Márquez’ magiske realisme og mange mange andre. Du får lov til at fordybe dig i de store klassikere såvel som børnelitteratur, tegneserier, dramaer, tragedier, noveller og poesi. Du kommer derfor vidt omkring litteraturens mange grene på uddannelsen i Litteraturhistorie.

Som studerende på Litteraturhistorie vil du ikke bare skulle læse litteratur, men også forholde dig analytisk til de værker du læser. Du lærer samtidig at forstå og fortolke, det du læser i en kulturel, historisk og samfundsmæssig sammenhæng. Formidling af den viden du opnår er også en vigtig del af Litteraturhistorie. Studiet gør derfor også noget ud af at lære dig, hvordan du formidler din viden på flere forskellige måder.

Læs mere om Litteraturhistorie


Program

Fredag d. 25. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Litteraturhistorie på Aarhus Universitet.

Dagen foregår på Kasernen, hvor du vil have din daglige gang som studerende på en af Kasernens æstetiske uddannelser. Vi bruger dagen på at snakke om uddannelsens faglighed, arbejdsformer og karrieremuligheder. Derudover vil du få et indblik i, hvordan det er at være studerende på Litteraturhistorie, men også hvordan livet er som universitetsstuderende helt generelt. Der vil altså være rig mulighed for at få besvaret alle dine spørgsmål i løbet af dagen, hvor du vil møde studenterstudievejlederen, nuværende studerende og en underviser.

Hvis du er interesseret i at høre mere om de andre æstetiske fag på universitetet: Kunsthistorie, Æstetik og Kultur, Dramaturgi og Musikvidenskab, kan du kigge forbi vores fælles vejledningscafé, når dagen på Litteraturhistorie er afsluttet.

Vi glæder os til at se dig til en formiddag i litteraturens tegn!


Torsdag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/littera...


Fredag
Velkommen! Hvad er Litteraturhistorie og er det en uddannelse for dig?

Studenterstudievejlederen byder dig velkommen og holder oplæg om uddannelsen. Her vil du få præsenteret uddannelsens adgangskrav, indhold, arbejdsformer, metoder og jobmuligheder.

Hvordan er livet som Litteraturhistorie- og universitetsstuderende?

Nuværende studerende på Litteraturhistorie fortæller om livet som studerende. De vil fortælle om deres hverdag, studiemiljø og tanker om fremtiden efter studiet. Der vil være rig mulighed for at stille de studerende spørgsmål.

Hvad kunne en forelæsning handle om?

Mini-forelæsning ved Frits Andersen, professor ved Litteraturhistorie. Her vil du få en smagsprøve på hvordan undervisningen på studiet foregår, og hvad en forelæsning kan handle om.

Spørgsmål, evaluering og afslutning

Afsluttende spørgsmål og tak for i dag!

Fælles vejledningscafé

Kom og mød de andre æstetiske studier, der også holder til på Kasernen. Studenterstudievejlederne fra alle fagene vil være til stede.


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: studievejleder.litteraturhistorie.arts|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Litteraturhistorie

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Præsentation af uddannelsen
25. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
Aarhus Universitet, Kasernen
Langelandsgade 139
8000 Aarhus C
Bygning: 1584
Lokale: 112
Find vej
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej