Kunsthistorie

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Kom og hør om Kunsthistorie, der handler om meget mere end bare kunst og historie! 

På Kunsthistorie beskæftiger vi os nemlig med alle mulige former for visuelle udtryk – lige fra antikke skulpturer og renæssancemalerier til installationskunst, fotografi, mode, street art og design. 

På uddannelsen stiller vi spørgsmål som: ”Hvad gør kunst til kunst?”, ”Hvordan vurderer man, hvad der er god og dårlig kunst?” og ”Hvorfor beskæftige sig med hæslig kunst?”. På studiet arbejder vi projektorienteret i faste studiegrupper, hvor teori og praksis kobles i koncentrerede øvelsesforløb. Og så kan vi godt lide, at stemningen er seriøs, men omgangsformen afslappet.

Læs mere om Kunsthistorie

Program

Fredag d. 25. februar fra 9-12 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Kunsthistorie på Aarhus Universitet.

I løbet af dagen vil du få indblik i, hvad uddannelsen indebærer, og hvordan vi arbejder på Kunsthistorie. Uddannelsens studievejleder vil fortælle dig om uddannelsens opbygning og adgangskrav, og studerende fra Kunsthistorie vil fortælle om deres erfaringer og liv som studerende på og udenfor universitetet. Desuden vil et af fagets undervisere holde en miniforelæsning, hvor du kan få en smagsprøve på, hvordan undervisningen foregår. Gennem arrangementet vil du have rig mulighed for at stille spørgsmål.


Torsdag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/kunsthi...


Fredag
Velkomst og introduktion til bacheloruddannelsen i Kunsthistorie

Studenterstudievejleder Sara Klinge vil give en introduktion til Kunsthistorieuddannelsens opbygning, faglighed, adgangskrav og karriereperspektiver.

Kort forelæsning ved professor i Kunsthistorie Jacob Wamberg

Jacob Wamberg underviser på bacheloruddannelsen i Kunsthistorie. Han vil give en kort forelæsning, hvor du kan få en idé om, hvad Kunsthistorie blandt andet handler om, samt opleve hvordan undervisningen foregår.

Studieliv på Kunsthistorie

En gruppe nuværende studerende fortæller om deres hverdag og erfaringer på Kunsthistorie. De studerende vil desuden fortælle om deres forventninger inden studiestart, hvad der har overrasket dem ved studiet og hvilke overvejelser de har omkring fremtiden.

Paneldebat

Vi afslutter med en åben paneldebat, hvor alle spørgsmål er velkomne. I Panelet sidder en række nuværende kunsthistoriestuderende.

Afslutning og evaluering
Mød studievejledningen

Studievejlederne på Kasernen står klar i Kasernens Foyer til at besvare alle de spørgsmål, som du måtte sidde inde med. 


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: studievejleder.kunsthistorie.arts|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Kunsthistorie

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Præsentation af uddannelsen
25. februar 2022
Kl. 09:00–12:00
Lokation
Aarhus Universitet, Kasernen
Langelandsgade 139
8000 Aarhus C
Bygning: 1584
Lokale: 124
Find vej
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej