28. februar, 1. og 2. marts 2019

Kunsthistorie

Kort om Kunsthistorie

Kom og hør om Kunsthistorie, der handler om meget mere end bare kunst og historie! På Kunsthistorie beskæftiger vi os nemlig med alle mulige former for visuelle udtryk – lige fra antikke skulpturer og renæssancemalerier til installationskunst, fotografi, mode, street art og design. På uddannelsen stiller vi spørgsmål som: ”Hvad gør kunst til kunst?”, ”Hvordan vurderer man, hvad der er god og dårlig kunst?” og ”Hvorfor beskæftige sig med hæslig kunst?”. På studiet arbejder vi projektorienteret i faste studiegrupper, hvor teori og praksis kobles i koncentrerede øvelsesforløb. Og så kan vi godt lide, at stemningen er seriøs, men omgangsformen afslappet.


Læs mere om Kunsthistorie


Kom til u-days på Kunsthistorie

Kom til u-days og hør mere om bacheloruddannelsen i Kunsthistorie! Vi inviterer dig indenfor fredag den 1. marts, hvor du har mulighed for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Kunsthistorie på Aarhus Universitet.

Til vores fredagsarrangement vil studievejlederen holde et oplæg om studiets opbygning, fagsammensætning, studiemiljø og arbejdsformer, og du vil også̊ blive klogere på̊, hvilke mange job- og karrieremuligheder uddannelsen giver dig.

Du vil få et indtryk af, hvad vi beskæftiger os med på kunsthistoriestudiet og blive introduceret til uddannelsens tre ”ben” (analyse, praksis og historie), ligesom du får mulighed for at møde studerende fra forskellige årgange på bacheloruddannelsen, der vil fortælle om deres erfaringer med uddannelsen og du vil få rig mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, du måtte have.


Præsentation af uddannelsen fredag den 1. marts


09:00-09:55: Velkomst og introduktion til bacheloruddannelsen i Kunsthistorie.

Studenterstudievejleder Zina Maria Roed vil fortælle om uddannelsens opbygning, fag, adgangskrav. Derudover kan du høre om, hvilke døre en uddannelse i kunsthistorie åbner til arbejdsmarkedet og hvad færdiguddannede kunsthistorikere arbejder med.


10:00-10:55: Hvad kunne en forelæsning handle om?

Miniforelæsning med Jacob Wamberg, professor i Kunsthistorie. Få et indblik i undervisningsformen på Kunsthistorie i en særligt tilrettelagt temaforelæsning i miniformat, der både introducerer til uddannelsens historiske, teoretiske og praktiske dimension.


11:00-12:00: Hvordan er det at læse på Aarhus Universitet og være kunsthistoriestuderende?

Kom og hør nuværende studerende fortælle om deres oplevelser som studerende på Aarhus Universitet og få svar på alle dine spørgsmål om fx studiemiljø, hvor meget man læser i løbet af en uge, hvor man finder den bedste kop kaffe i Aarhus eller hvad man kan skrive eksamen om.


12:00-13:00: Vejledningscafé

Mulighed for at møde og stille spørgsmål til alle studenterstudievejlederne fra de æstetiske fag: Litteraturhistorie, Kunsthistorie, Æstetik og Kultur, Dramaturgi og Musikvidenskab.

Vejledningscaféen afholdes i Foyeren, lokale 111, bygning 1585, Langelandsgade 143, 8000 Aarhus C


Uddannelsesmesse lørdag den 2. marts

Lørdag d. 2. marts kl. 10.00 – 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til den store uddannelsesmesse, hvor du i og omkring Søauditorierne i Universitetsparken har mulighed for at møde alle vejledere på tværs af uddannelserne. Her er der også mulighed for at deltage i en lang række oplæg, der sætter fokus på ligheder og forskelle blandt uddannelser. Du kan også få hjælp og information om valg af uddannelse, optagelse og hvordan man finder bolig og studiejob i Aarhus.


Læs mere om uddannelsesmessen og se det fulde program


Praktisk information

Find rundt på Aarhus Universitet

Download app’en ”AU Find” og få hjælp til at finde rundt. I app’en kan du finde kort over universitet og søge på bygningsnumre.

Alternativt kan du bruge AU’s bygningskort.


Transport

Du kan både tage Letbanen og flere af Midttrafiks bybuslinjer til Aarhus Universitet.

Download Rejseplanens app eller brug hjemmesiden, www.rejsplanen.dk, til at finde information om linjer, afgange og stoppesteder.


Arrangementer

Præsentation af uddannelsen

1. marts 2019
Kl. 09:00–12:00
Vis mere

Aarhus Universitet, Kasernen
Langelandsgade 139
8000 Aarhus C
Bygning: 1584
Lokale: 124
Bus: 2A, 13
Føj til mit program

Kontakt

Tlf.87152534
Mail:studievejleder.kunsthistorie.arts|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Kunsthistorie
“Gør dig selv den tjeneste at tage til u-days”

Anna 19 år, 3.g

“Fedt at man kan besøge flere uddannelser på en dag!”

Besøgende til u-days