28. februar, 1. og 2. marts 2019

Dramaturgi

Kort om Dramaturgi

Synes du teater er spændende? Så kom og hør om uddannelsen i Dramaturgi, hvor vi i både teori og praksis beskæftiger os med teatret i alle dets udformninger. Her lærer vi alt, hvad man overhovedet kunne drømme sig til om teater og performancekunst. Vi kigger på tekstanalyser af dramatikken fra Antikken til i dag, på studier af teatrets kulturpolitiske rammebetingelser, på undersøgelser af teatrets anvendelsesmuligheder i pædagogiske og udviklingsmæssige sammenhænge, og meget, meget mere. Dramaturgi har tradition for at være orienteret mod aktuelle og nybrydende teaterformer i forskningen, men med rum til historisk fordybelse. Dramaturgifaget udøves i tæt forbindelse med teatermiljøet, og på alle niveauer i studierne indgår teaterpraktiske elementer, hvor man kommer på gulvet og får prøvet tingene af på egen krop. Her har du mulighed for at boltre dig i alle dramaets facetter i et sjovt og inspirerende studiemiljø.

Læs mere om Dramaturgi

Kom til u-days på Dramaturgi

Fredag d. 1. marts 2019 kan du komme til u-days på Dramaturgi. Her vil du kunne få et indtryk af, hvad det vil sige at studere Dramaturgi. Programmet lægger op til, at man deltager i alle tre timer, for således at få det bedste helhedsindtryk af uddannelsen. Der vil i løbet af arrangementet være rig mulighed for at få besvaret de spørgsmål, du måtte have af både studievejleder, underviser og studerende.


Præsentation af uddannelsen fredag den 1. marts

13.00: Velkomst og præsentation af dagens program v. studievejleder Yasmin Ben-Kisos

Vi mødes foran Kasernens Foyer (bygning 1585) kl. 13, og følges ad til lokale 112 (bygning 1584) hvor vi skal være.


13.10: Introduktion til Dramaturgi: Studieopbygning, fag, adgangskrav, jobmuligheder mm.

I vil her blive grundigt introduceret til Dramaturgi som studie, og høre både om fagene, hvad man kan blive efterfølgende, hvordan det er at læse på universitetet, og hvad det er for nogle adgangskrav, man skal leve op til for at kunne søge ind på Dramaturgi, samt hvordan man søger.


13.50: Pause


14:00: Mød en studerende

Nuværende studerende på Dramaturgi fortæller om studiestart, hverdagen, eksamen, festerne og livet som dramaturgistuderende. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til dem om stort og småt.


14.40: 3. årsstuderende fortæller om sit netop afleveret bachelorprojekt

En studerende fra 3. årgang vil komme og holde et lille oplæg om sit bachelorprojekt, for at give jer et indblik i hvad det for eksempel kunne være, at en studerende på Dramaturgi fordybede sig i.


14.55: Pause


15.00: Miniforelæsning ved lektor Ida Krøgholt

Ida Krøgholt, Lektor ved Dramaturgi kommer og holder en miniforelæsning for at give en idé om, hvordan det er, at have undervisning på studiet. Her vil I få en smagsprøve på både de praktiske og teoretiske elementer i uddannelsen.


15.50: Evaluering

Efterfølgende er man velkommen til at blive til en kort rundtur af Kasernens faciliteter.


Fredag d. 1. marts kl. 12-13 vil der ydermere blive afholdt en tværfaglig vejledercafé i Kasernens Foyer/kantine (bygning 1585), hvor alle studievejlederne for de æstetiske fag vil være til stede og besvare dine spørgsmål.


Uddannelsesmesse lørdag den 2. marts

Lørdag d. 2. marts kl. 10.00 – 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til den store uddannelsesmesse, hvor du i og omkring Søauditorierne i Universitetsparken har mulighed for at møde alle vejledere på tværs af uddannelserne. Her er der også mulighed for at deltage i en lang række oplæg, der sætter fokus på ligheder og forskelle blandt uddannelser. Du kan også få hjælp og information om valg af uddannelse, optagelse og hvordan man finder bolig og studiejob i Aarhus.

Læs mere om uddannelsesmessen her

Praktisk information

Find rundt på Aarhus Universitet
Download app’en ”AU Find” og få hjælp til at finde rundt. I app’en kan du finde kort over universitet og søge på bygningsnumre.
Alternativt kan du bruge AU’s bygningskort.

Transport
Du kan både tage Letbanen og flere af Midttrafiks bybuslinjer til Aarhus Universitet.
Download Rejseplanens app eller brug hjemmesiden, www.rejsplanen.dk, til at finde information om linjer, afgange og stoppesteder.

Arrangementer

Præsentation af uddannelsen

1. marts 2019
Kl. 13:00–16:00
Vis mere

Aarhus Universitet, Kasernen
Langelandsgade 139
8000 Aarhus C
Bygning: 1584
Lokale: 112
Bus: 2A, 13
Føj til mit program

Kontakt

Tlf.87152534
Mail:studievejleder.dramaturgi.arts|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Dramaturgi
“Gør dig selv den tjeneste at tage til u-days”

Anna 19 år, 3.g

“Fedt at man kan besøge flere uddannelser på en dag!”

Besøgende til u-days