Dramaturgi

Aarhus Universitet
24., 25. og 26. februar 2022

Synes du teater er spændende? Så kom og hør om uddannelsen i Dramaturgi, hvor vi i både teori og praksis beskæftiger os med teatret i alle dets udformninger. 

Her lærer vi alt, hvad man overhovedet kunne drømme sig til om teater og performancekunst. Vi kigger på tekstanalyser af dramatikken fra Antikken til i dag, på studier af teatrets kulturpolitiske rammebetingelser, på undersøgelser af teatrets anvendelsesmuligheder i pædagogiske og udviklingsmæssige sammenhænge, og meget, meget mere. 

Dramaturgi har tradition for at være orienteret mod aktuelle og nybrydende teaterformer i forskningen, men med rum til historisk fordybelse. Dramaturgifaget udøves i tæt forbindelse med teatermiljøet, og på alle niveauer i studierne indgår teaterpraktiske elementer, hvor man kommer på gulvet og får prøvet tingene af på egen krop. Her har du mulighed for at boltre dig i alle dramaets facetter i et sjovt og inspirerende studiemiljø.

Læs mere om Dramaturgi

Program

Fredag d. 25. februar fra 13-16 inviterer vi dig inden for universitets mure, hvor du får muligheden for at blive klogere på, hvad det vil sige at læse Dramaturgi på Aarhus Universitet.

I løbet af dagen vil du få indblik i, hvad uddannelsen indebærer, og hvordan vi arbejder på Dramaturgi. Uddannelsens studievejleder vil fortælle dig om uddannelsens opbygning og adgangskrav, og studerende fra Dramaturgi vil fortælle om deres erfaringer og liv som studerende på og udenfor universitetet. Desuden vil et af fagets undervisere holde en miniforelæsning, hvor du kan få en smagsprøve på, hvordan undervisningen foregår. Gennem arrangementet vil du desuden have rig mulighed for at stille spørgsmål.


Torsdag
Online præsentation af uddannelsen

Mød os online torsdag den 24. februar kl. 16.15-17.00. Her kan du høre en live præsentation af uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål.

Du finder også programmet og link til online live session torsdag på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/dramatu...


Fredag
Velkomst og præsentation v. studievejleder Linnea Ryttergaard

Vi mødes foran Kasernens Foyer (bygning 1585) kl. 13 og følges ad til lokale 112 (bygning 1584) hvor vi skal være. 

Introduktion til Dramaturgi: Studieopbygning, fag, adgangskrav m.m

I vil her blive grundigt introduceret til Dramaturgi som studie, og høre både om fagene, hvordan det er at læse på universitetet, og hvilke adgangskrav, man skal leve op til for at kunne søge ind på Dramaturgi, samt hvordan man søger.

Pause
Mød de studerende

Nuværende studerende på Dramaturgi fortæller om studiestart, hverdagen, eksamen, festerne og livet som dramaturgistuderende. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til dem om stort og småt.

Karriere-oplæg

Studievejleder Linnea Ryttergaard vil fortælle om, hvilke muligheder der er efter uddannelsen.

Pause
Miniforelæsning v. underviser Thomas Rosendal Nielsen

I vil her deltage i en miniforelæsning, som skal give jer en idé om, hvordan det er at have undervisning på studiet. Her vil en underviser fra studiet give et indblik i, hvordan en teoretisk forelæsning på dramaturgi kan foregå. Vi dykker ned i et spændende dramaturgisk emne og lærer lidt om, hvad faget kan.

Evaluering og afslutning

Efterfølgende er man velkommen til at blive til en kort rundtur af Kasernens faciliteter.


Lørdag
Uddannelsesmesse på Aarhus Universitet

Lørdag d. 26. februar fra kl. 9.00 til 15.00 har du mulighed for at deltage i en stor u-days uddannelsesmesse på Aarhus Universitet.

Links til program og online oplæg finder du på www.bachelor.au.dk/udays

Kontakt

Tlf. 93521344
Mail: studievejleder.dramaturgi.arts|au.dk

Links

Læs mere om Aarhus Universitets uddannelser
Læs mere om Dramaturgi

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.
Præsentation af uddannelsen
24. februar 2022
Kl. 16:15–17:00
Link til online event
Præsentation af uddannelsen
25. februar 2022
Kl. 13:00–16:00
Lokation
Aarhus Universitet, Kasernen
Langelandsgade 139
8000 Aarhus C
Bygning: 1584
Lokale: 112
Find vej
Uddannelsesmesse
26. februar 2022
Kl. 09:00–15:00
Lokation
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 3
8000 Aarhus C
Bygning: Søauditorierne
Find vej