Matematik-økonomi

Aarhus Universitet

NB: beskrivelserne til u-days 2024 ligger først klar fra start januar 2024.
22., 23. og 24. februar 2024

Vi glæder os til at se dig til u-days. I år kan du møde os på campus og online. 

Forbered dig 

Inden du møder op til u-days, kan du forberede dig ved at læse, lytte og quizze på bachelor.au.dk/udays, så du får allermest ud af dagene. 

Program

Læs mere om uddannelsen på fagsiden her: https://bachelor.au.dk/matemat...


Torsdag og fredag
Sciencemesse

Kig ind på sciencemessen, hvor alle de naturvidenskabelige uddannelser er samlet.Her kan du møde nuværende studerende, der står klar til at snakke om deres uddannelser og vejen dertil. 


Der er også en vejlederstand, hvor du kan spørge vores vejleder om alt fra adgangskrav til valg undervejs på

uddannelserne.

Fagligt oplæg

Prisfastsættelse af optioner

Indenfor finansiering er vi ofte interesserede i at tale om prisen på forskellige finansielle aktiver. Et eksempel på sådanne finansielle aktiver er optioner, som er enormt vigtige i forhold til for eksempel risikostyring. Vi vil i dette oplæg introducere nogle helt generelle finansielle principper, som er nødvendige for at tale om ”prisen” på noget. Herefter vil vi konkret snakke om optioner og introducere en simpel model, som gør det muligt at prisfastsætte dem.

 

v. Thomas Kloster, Ph.d.-studerende

 

Bygning 1531, Lokale 222 (Koll. G4)

Informationsoplæg

Hør om optagelse og adgangskrav, studieforløb, livet som studerende samt job- og karrieremuligheder ved studievejlederen for Matematik-økonomi

Bygning 1532, lokale 222 (Koll. G4)

Praktisk øvelse: Mikroøkonomi og spilteori

Bliv klogere på det praktiske arbejde på studiet. Udover forelæsninger er opgaveregning nemlig en væsentlig del af Matematik-økonomiuddannelsen. Efter en kort introduktion til emnet vil du få et indblik i, hvordan opgaveregning i Matematik-økonomi er anderledes på universitet end i gymnasiet.Bygning 1532, lokale 222 (Koll. G4)

Tværfaglige oplæg: Hvad skal du vælge: Matematik, Datavidenskab eller Matematik-økonomi?

Bliv klogere på hvilken uddannelse der passer til dig. Her bliver du præsenteret for de tre uddannelser på Institut for Matematik og du vil høre om deres ligheder og deres forskelligheder. Måske du bliver klogere på hvilken der passer bedst til dig?Bygning 1531, lokale 219 (Aud. D4)


Torsdag - online
Online informationsoplæg

Har du ikke mulighed for at besøge os på campus? – mød os til en online live session

Mød os online torsdag den 23. februar kl. 16:00-16:20. Her har vi en online live session via Zoom. I vores online live session kan du møde vores studenterstudievejledere, høre mere om uddannelsen og stille spørgsmål:
 
https://aarhusuniversity.zoom....

 

Vil du gerne deltage i flere online live sessions?

Alle AU-uddannelser afholder en online live session torsdag den 23. februar mellem kl. 15.30 og 17.30, så du kan nå at deltage i mere end én session. Tjek programmet for de uddannelser som du er interesserede i for at se tidspunktet for deres online live session.

P.s. Alle sessions bliver optaget, så du kan se eller gense dem fra den 1. marts på de enkelte uddannelsers sider på bachelor.au.dk.


LØRDAG - FÆLLES UDDANNELSEMESSE PÅ AARHUS UNIVERSITET
Uddannelsesmesse

Lørdag den 25. februar fra kl. 10.00 til 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til u-days uddannelsesmesse. Læs om hvad du kan opleve, hvis du deltager enten fysisk i Aarhus eller via live stream online og find tips og tricks til at forberede dig på u-days her www.bachelor.au.dk/udays

Tværfaglig oplæg: Matematik-økonomi og Økonomi

Bliv klogere på hvilken uddannelse der passer til dig. Her bliver du præsenteret for Matematik-økonomi og Økonomi og du vil høre om deres ligheder og deres forskelle. Måske du bliver klogere på hvilken der passer bedst til dig?

Søauditorierne, Byg. 1252 - Lokale 310, Aud. 4 (Jeppe Vontilius)

Tværfaglige oplæg: Hvad skal du vælge: Matematik-økonomi, Datavidenskab eller Matematik?

Bliv klogere på hvilken uddannelse der passer til dig. Her bliver du præsenteret for de tre uddannelser på Institut for Matematik og du vil høre om deres ligheder og deres forskelligheder. Måske du bliver klogere på hvilken der passer bedst til dig?

Bygning 1533, Lokale 103 (Aud. E)

Hvis du har spørgsmål til programmet, studiet eller andet, så kan du altid kontakte os på: studievejleder.matoek.nat@au.dk

Har du brug for at kunne parkere? Find information om gratis parkering udvalgte steder på AU’s u-days side.

Har du brug for hjælp til at finde rundt? Brug AU Bygningskort til at finde den bygning og det lokale du skal være i.

Kontakt

Tlf. 93522284
Mail: abt|au.dk

Links

Læs mere om bacheloruddannelsen i Matematik-økonomi

Arrangementer

Klik på hjertet i øverste højre hjørne og gem dit program ved at klikke på
”Log på med Facebook”.