1., 2. og 3. marts 2018

Fysik

På Fysik lærer du at forstå og analysere naturen ved brug af teori og matematik. Du lærer at udnytte din viden i praksis, så du kan arbejde med udviklingen af nye materialer og teknologi.Du kan blive klogere på uddannelsen i Fysik d. 2., 3. og 4. marts til u-days på AU's Science-uddannelser. Vi holder til i Vandrehallen, bygning 1530 på Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C.

Torsdag d. 2. marts
Fysik er en del af det fælles åbent hus-arrangement på Science-uddannelserne på Aarhus Universitet.
Til arrangementet torsdag eftermiddag kan du høre om livet som Science-studerende, få vejledning i at træffe det rigtige studievalg og møde en studievejleder fra Fysik.
Studievejlederne vil stille skarpt på den valgproces, du er igennem som uddannelsessøgende, og der vil være rig lejlighed til at få sat en masse tanker og refleksioner i gang. Dine forældre er også meget velkomne til at få sparring på, hvordan de bedst hjælper dig til at træffe dit uddannelsesvalg. Så kom forbi til en eftermiddag fyldt med information om vores uddannelser og få sparring på dit valg.

Program: Torsdag d. 2. marts
15:00 - 17:00: Åbent hus, hvor du og dine forældre kan møde ST's studievejledere
16:00 - 16:30: Studievejlederoplæg om Fysik


Fredag d. 3. og lørdag d. 4. marts
Programmet byder både på fastlagte arrangementer og åbent hus, hvor du til vores Science-messe kan møde de enkelte uddannelser og studievejlederne.
Det fastlagte program består af faglige foredrag og information om studiet, og du kan frit kombinere oplæg fra forskellige uddannelser. Hvert indslag varer 45 minutter, og der er ingen tilmelding til arrangementerne.

Program: Fredag d. 3. marts
10:00 - 15:00: Åbent hus og Science-messe
10:00 - 10:45: Informations- og vejledningsoplæg om Fysik
11:00 - 11:45: Fagligt oplæg
 • Fysik er et kraftfuldt redskab til at forklare vores omgivelser. Hør hvordan basale fysiske love kan forklare et hverdagsfænomen som, at en pølse altid sprækker på langs, når man rister den for længe på panden. (Lektor Nikolaj Zinner)
13:00 - 13:45: Rundvisning
 • Med studerende som guider kan du få et kig ind i forskningslaboratorier og opleve studielivet på Fysik.
14:00 - 14:45: Fagligt oplæg
 • Hvor kommer grundstofferne fra, og hvorfor findes kul og ilt i store mængder, mens sølv og guld er meget sjældnere? Bliv klogere på kernefysik og astrofysik, og hør om nogle af eksperimenterne, som forskere fra Aarhus Universitet udfører. (Jonas Refsgaard, postdoc)
14:00 - 14:45: Fysik- og Kemishow
 • Kom og oplev kemi og fysik fra den sjoveste side, når Fysik- og Kemishow Århus slår sig løs med farver, brag og masser af gas!

Program: Lørdag d. 4. marts
10:00 - 15:00: Åbent hus og Science-messe
10:00 - 10:45: Informations- og vejledningsoplæg om Fysik
11:00 - 11:45: Fagligt oplæg
 • Kvantemekanikken beskriver atomer og partikler, der er så små, at vi ikke kan se dem ‐ og her gælder fysikkens love, som vi kender dem fra hverdagen, ikke. Der er dog en måde at nedbryde grænsen til kvantemekanikkens forunderlige verden. (PhD-studerende Mick Kristensen)
13:00 - 13:45: Fagligt oplæg
 • Vi snakker altid om at kigge på Solen og stjernerne på himlen, men kan vi også lytte til dem? Og hvad er ligheden mellem solen og en elkedel? Få svar på spørgsmålene og hør hvilken betydning det har for forskernes jagt på nye planeter (PhD-studerende Jakob Rørsted Mosumgaard)
14:00 - 14:45: Rundvisning
 • Med studerende som guider kan du få et kig ind i forskningslaboratorier og opleve studielivet på Fysik.


 • Se det samlede program for u-days på AU's Science-uddannelser her.

  Vil du høre mere om Fysik?
  Så mød os i Vandrehallen, bygning 1530 på Ny Munkegade 118.
  Vi glæder os til at se dig!  Uddannelsesmesse lørdag d. 4. marts
  Lørdag d. 4. marts kl. 10.00 – 15.00 slår Aarhus Universitet dørene op til den store uddannelsesmesse, hvor du i og omkring Søauditorierne i Universitetsparken har mulighed for at møde alle vejledere på tværs af uddannelserne. Her er der også mulighed for at deltage i en lang række oplæg, der sætter fokus på ligheder og forskelle blandt uddannelser. Du kan også få hjælp og information om valg af uddannelse, optagelse og hvordan man finder bolig og studiejob i Aarhus. Vi glæder os til at se dig! Læs mere om uddannelsesmessen her

Arrangementer

Vi arbejder på at få programmet klar. Senest til midten af januar, men forventet før.
Kontakt

Tlf.93508130
Mail:moh|au.dk

Links

Gå til hjemmeside
Læs mere om bacheloruddannelsen i Fysik
“Gør dig selv den tjeneste at tage til u-days”

Anna 19 år, 3.g

“Fedt at man kan besøge flere uddannelser på en dag!”

Sidsel, 18 år, 3.g