28. februar, 1. og 2. marts 2019

Bo som du vil i Aarhus

Alt godt begynder med en god base, ikke mindst studielivet. Aarhus Kommune har derfor løbende ca. 3.000 nye ungdomsboliger på tegnebrættet og indført boliggaranti for alle nye studerende. Det betyder, at du kan se frem til studiestart i Aarhus med ro i maven.


Udvalget er bredt, når det handler om at vælge bolig i Aarhus. Du kan bo tæt på skov, strand eller lige midt på Strøget. Du kan bo på 12. etage med imponerende udsigt eller i en hyggelig ældre ejendom med brosten i gården.


Byen byder både på gamle, hæderkronede kollegier og spritnye af slagsen, som for eksempel Grundfos Kollegiet, der har havnen som baghave på Aarhus Ø, som inden for kort tid kommer til at huse omkring 700 unge og studerende, butikker og caféer. Der bliver liv og stemning året rundt.


Aarhus byder også på muligheder for dig, der vil bo i kollektiv. Der er adskillige hyggelige og veletablerede af slagsen – fra Trøjborg i nord til Frederiksbjerg og Langenæs mod syd.


Uanset om du flytter i lejlighed, på kollegium, i kollektiv eller tager imod tilbuddet om at bo i din tantes kælderværelse, er én ting sikker: Har du en cykel, er du aldrig længere end tyve minutter væk fra studiet og dine venner. Det er en af de mange fordele ved at bo i Aarhus, når du læser.


Tip: Søg bolig, allerede når du søger om optag, så kommer du forrest på listen.


Studieboliggaranti

Der er boliggaranti for nye studerende i Aarhus. Det betyder, at du kommer foran i køen og tilbydes en kollegie- eller ungdomsbolig med indflytning mellem 15. juli og 1. januar. Boliggarantien gælder nyoptagne på en uddannelse i Aarhus med start i efterårssemesteret.


Vær opmærksom på, at du kan få tilbudt en bolig med overtagelse fra 15. juli – også selvom du har søgt senere indflytning på den normale venteliste.


TILMELDINGEN LØBER FRA 1. FEBRUAR TIL 15. AUGUST.


Læs om regler og boliger, opret en boligansøgning og tilmeld dig boliggaranti på www.ungdomsboligaarhus.dk.


Husk på forhånd at læse vejledningen grundigt.


Søg bolig gennem Kollegiekontoret

Kollegiekontoret er en almen boligorganisation, som samarbejder med de øvrige boligforeninger i Aarhus om at udleje ca. 9000 ungdoms- og kollegieboliger.


Samarbejdet kaldes UngdomsboligAarhus, og gør søgningen af ungdomsboliger lettere. Det betyder, at du gratis kan søge alle boliger ét sted.


Samarbejdet gælder kun under ansøgningsprocessen. Når en ansøger har sagt ja-tak til en bolig, er det den enkelte boligforening, som overtager administrationen af boligen (dvs. lejekontrakter, vedligeholdelse og opsigelse af boligen).


Her finder du os

Kollegiekontoret i Aarhus

Hack Kampmanns Plads 1-3, 1.th.

8000 Aarhus C.


Åbningstider

Mandag – onsdag: kl. 10-14

Torsdag: kl. 10-17

Fredag: Lukket


Kontakt os

www.ungdomsboligaarhus.dk

info@ungdomsboligaarhus.dk

Tlf.: 8613 2166

“Gør dig selv den tjeneste at tage til u-days”

Anna 19 år, 3.g

“Fedt at man kan besøge flere uddannelser på en dag!”

Besøgende til u-days