STUDIEBYEN AARHUS

20., 21. og 22. februar 2025
Credit: RUNI Photopop

Aarhus er Danmarks bedste bud på, hvor du skal studere. 

Dels tilbyder Aarhus 135 forskellige videregående uddannelser fordelt på ni institutioner rundt i byen. Dels er studiemiljøet og karrieremulighederne særligt gode her. Studiemiljøet findes overalt i byen. Faktisk er 14 % af befolkningen i Aarhus studerende. Hver dag suger 50.000 studerende fra ind- og udland ny viden til sig. Derfor møder du studerende overalt i byen; på læsesale, i parker, på tribuner, i virksomhedspraktik, i nattelivet og på stier i skoven, hvor deres løberuter krydser på tværs af studieretninger. 

Du kan hurtigt komme fra den ene ende af byen til den anden. Det er din fordel som studerende, når du for eksempel skal i praktik eller finde studiejob. Kommunen samarbejder med uddannelserne og erhvervslivet i byen for at skabe relevante praktikpladser og studiejobs til alle.

Aarhus Universitet ligger i top 100 på verdensplan, og det er blot ét af de mange spændende steder, hvor studerende fra hele verden hver dag mødes. VIA University College, Arkitektskolen Aarhus, Aarhus Maskinmesterskole og Aarhus Erhvervsakademi er andre eksempler. Der er omkring 6.000 internationale studerende i byen, og flere uddannelserne udbydes på engelsk.